Hoe wonen de rijkste voetbalmiljonairs? De huizen van Ronaldo, Bayle, Hazard en Zidane lijken als twee druppels water op elkaar. Want topvoetballers hebben een uitgesproken voorkeur voor werk van de beroemde Spaanse architect Joaquin Torres.

Een gesprek met Debby Petter

Debby Petter presenteerde zes jaar lang het nieuws. Tot ze er op een dag klaar mee was. Vanaf de middelbare school had ze al interesse in theater. Ze wilde niets liever dan optreden en toneelspelen.

Thuis in Amsterdam vertelt de cabaretière, nieuwslezeres en vrouw van Youp van 't Hek over haar theatervoorstelling ‘De Liefde voorbij’, waarin het gaat om de valkuilen van een goed huwelijk. Vreemd gaan en een geheim hebben, kan dat?

Cabaretière en nieuwslezeres Debby Petter
Bron: AVROTROS
Cabaretière en nieuwslezeres Debby Petter
Cabaretière en nieuwslezeres Debby Petter

Een wonderlijke siamese tweeling

En in Kameroen beviel een 18-jarige Afrikaanse moeder van een Siamese tweeling. In dat land wordt een Siamese tweeling gezien als het werk van de duivel, als een straf voor je zonden. En dus keerde iedereen zich tegen de moeder. De vader van de tweeling vertrok onmiddellijk en vrienden en familie lieten haar in de steek. De jonge moeder wist zich geen raad. Hoe het drama voor de 1 jaar oude tweeling alsnog een happy end kreeg, is een wonder.

Siamese tweeling
Bron: AVROTROS
Siamese tweeling
Siamese tweeling

TV Show op Reis, zondag 15 maart 2020 om 21.25 uur op NPO 1.

_
Op reis en in de studio portretteert Ivo Niehe inspirerende persoonlijkheden uit binnen- en buitenland met een internationale reputatie. Ook het nieuwe seizoen wordt een zoektocht naar bijzondere hoofdpersonen die door hun onorthodoxe kijk op het leven, hun grenzeloze ambitie of kleurrijke karakter onze horizon verbreden.
_

Deel dit artikel