In deze uitzending van de TV Show op Reis persoonlijke verhalen vanuit de hele wereld over hoe anders het virus beleefd wordt. Waarom wagen sommige filmers hun leven? En aan welk project werken Sir David Attenborough en Jane Goodall samen?

De 85-jarige Jane Goodall is het bekendst van haar veertigjarige studie van het sociale leven van de chimpansee. De antropoloog heeft op dit moment een samenwerking met de beroemde Nederlandse natuurfotograaf Frans Lanting. Ook Sir David Attenborough speelt hier een rol in.


Persoonlijke verhalen vanuit Brazilië, Irak en Italië

Vanwege het coronavirus zit filmster Antonio Banderas thuis in Spanje, maar zijn Nederlandse geliefde Nicole zit vast in Zwitserland. RTL-correspondent Olaf Koens is vanwege het virus samen met zijn vrouw en kinderen gevlucht vanuit Istanboel en zit nu in Amsterdam. 

Zoals we nu overvallen worden, had de wereld eerder te maken met de Spaanse griep en de mysterieuze slaapziekte. Hierdoor kwamen miljoenen mensen over de hele wereld soms meer dan 40 jaar in een bewegingloze slaapstand terecht, voor ze ontwaakten in een totaal veranderde wereld.

TV Show op Reis, zondag 5 april 2020 om 21.25 uur op NPO 1.

_
Op reis en in de studio portretteert Ivo Niehe inspirerende persoonlijkheden uit binnen- en buitenland met een internationale reputatie. Ook het nieuwe seizoen wordt een zoektocht naar bijzondere hoofdpersonen die door hun onorthodoxe kijk op het leven, hun grenzeloze ambitie of kleurrijke karakter onze horizon verbreden.
_

Deel dit artikel