In deze uitzending twee portretten: het gesprek dat Ivo Niehe in 1992 had thuis bij kunstenaar Jeff Koons en in Rome met zijn toenmalige geliefde Cicciolina. En in Londen werd Ivo onverwacht gastvrij ontvangen bij het excentrieke duo Gilbert en George.

Ivo blikt in de TV Show op Reis zomerspecial terug op het interview dat hij had met kunstenaar Jeff Koons. Koon is een Amerikaanse beeldend kunstenaar wiens werk wordt gedomineerd door de thema's banaliteit en verleiding. Zijn werk wordt benoemd als postmodern, als camp, als überkitsch of als simpelweg kitsch.

Werk van Jeff Koons in Amsterdam

Nog niet zo heel lang geleden werd er werk van Koons tentoongesteld in de grote kerk in Amsterdam: de Gazing Ball. Helaas liep een toeschouwer op de laatste dag van de tentoonstelling tegen de bal aan: 

Ivo spreekt met Jeff over zijn kunst, zijn ex-vrouw Ilona Staller (een actrice/ex-porno ster). Waar hij jaren mee samen was, zonder dat ze dezelfde taal spraken. Koons vertelt dat zij communiceerden via een tolk, de taal van de liefde en haar genitaliën. De twee trouwden zelfs en creëerden hun eigen taal:

Jeff Koons en Ilona Staller spraken de taal van de liefde...

Gilbert & George

In deze aflevering van de TV Show zien we ook de ontmoeting tussen Ivo Niehe en het excentrieke duo Gilbert & George. Een Italiaan en een Brit wiens relatie tot elkaar gissen blijft. Maar één ding is zeker, het duo wil graag normaal en vreemd tegelijk overkomen.

Deel dit artikel