De 98-jarige Amerikaanse schilder Wayne Thiebaud werd wereldberoemd met het schilderen van ijsjes en gebakjes. In de TV Show op Reis bezocht Ivo Niehe met Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden en groot fan van Thiebaud, de werken van deze kunstenaar in Museum Voorlinden.

De voorkeur van Wayne Thiebaud is het schilderen van alledaagse dingen; taartjes, gebakjes, hotdogs, lippenstift. Hij twijfelde enorm of hij daarmee ooit als kunstenaar serieus kon worden genomen. "Toen ik negen rijen had gemaakt, keek ik ernaar en dacht bij mezelf: mijn god." 

blockquote
Nu neemt niemand me ooit nog serieus.
Wayne Thiebaud

Wereldwijde waardering

Bij het zien van de schilderijen van Wayne Thiebaud kun je denken 'eenvoudig werk' maar het het is zo levensecht op het doek gezet, dat het hem wereldberoemd maakte. Zijn werk kreeg wereldwijd grote waardering. De eerste expositie van zijn werk in Europa opende in de zomer van 2017 in museum Voorlinden in Wassenaar.

Altijd te zien in Museum Voorlinden

Museum Voorlinden heeft in hun vaste collectie nog een ander bijzonder werk: een zwembad van de Argentijnse kunstenaar Leandro Ehrlich. Bekijk de animatie en leer meer over deze kunstenaar en dit kunstwerk.

Altijd te Zien - Swimming Pool in Museum Voorlinden

Deel dit artikel