In 'Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan' portretteert Jort Kelder oude adelijke geslachten in hun streven om de familie, 'het huis' en hun eeuwenoude tradities in stand te houden.

Deze aflevering wordt 15 februari om 20.30 uitgezonden op NPO 2. Daarna is de uitzending op deze pagina terug te kijken. 

We leren deze aflevering meer over de mensen achter deze adellijke families en hun geschiedenis. Hoe kijken de baron, de baronessen en de jonkheer naar de eeuwenoude geschiedenis van hun families?

Stambomen, wapenschilden en schilderijen van voorouders 

Wie binnenkomt in een adellijk huis stuit niet alleen op een wijdvertakte stamboom, wapenschilden en schilderijen van ernstig kijkende voorouders. Hoe kijken de baron, de baronessen en de jonkheer naar de eeuwenoude geschiedenis van hun families en groeit een jonker of freule nog steeds op met de opdracht 'noblesse oblige'?

Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan

In 'Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan' worden vier adellijke families gevolgd die de kijker een blik geven in hun leven en familiegeschiedenissen. Hierdoor wordt niet alleen het verhaal van hun geslachten, maar ook een verhaal over Nederland verteld. 

Deel dit artikel