Anniek Pheifer en Sanne Samina Hanssen zijn toegevoegd aan de cast van de avontuurlijke dramaserie Vliegende Hollanders. 

Suze Plesman

Anniek en Sanne vervullen beiden de rol van Suze Plesman, de vrouw van Albert Plesman (Daan Schuurmans) in verschillende stadia van haar leven. Albert is de liefde van Suzes leven. Ze besluit zelfs zonder de toestemming van haar vader met hem te trouwen. Wanneer Albert zijn droom achterna jaagt met het opzetten van de burgerluchtvaart in Nederland, is Suze zijn rots in de branding. Ze biedt hem echter niet alleen haar steun, maar ook haar advies bij het nemen van moeilijke beslissingen. 

Begindagen van de commerciële luchtvaart

Vliegende Hollanders speelt zich af tijdens de begindagen van onze commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en oprichter van de KLM Albert Plesman (Daan Schuurmans) waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland tijdens het Interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart. Wat de internetrevolutie heden ten dage betekent voor de mensheid, betekende de opkomst van de luchtvaart destijds. De achtdelige serie is naar verwachting in het najaar van 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 1.

De serie is geschreven door het schrijverscollectief Winchester-McFly onder leiding van Thomas van der Ree, bekend van de met vier Gouden Kalveren bekroonde film Bankier van het Verzet. De regie is in handen van Joram Lürsen, bekend van dezelfde film en van Alles is Liefde, Judas en Publieke Werken. Vliegende Hollanders wordt geproduceerd door Topkapi Films, in coproductie met AVROTROS. 
 
De serie is ontwikkeld met steun van het NPO Fonds, het Creative Europe Programma – MEDIA van de Europese Unie en het Netherlands Production Incentive voor high-end TV-series.

Deel dit artikel