Daan Schuurmans en Fedja van Huêt vervullen de hoofdrollen in de avontuurlijke dramaserie Vliegende Hollanders.

De nieuwe serie speelt zich af tijdens de begindagen van onze commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en oprichter van de KLM Albert Plesman (Daan Schuurmans) waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland tijdens het Interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart. Wat de internetrevolutie tegenwoordig betekent voor de mensheid, betekende de opkomst van de luchtvaart toen.

Bekijk hier de eerste beelden 

De serie is geschreven door het schrijverscollectief Winchester McFly onder leiding van Thomas van der Ree (Bankier van het Verzet). De regie is in handen van Joram Lürsen (Alles is Liefde, Judas, Publieke Werken). Vliegende Hollanders wordt geproduceerd door Topkapi Films (Publieke Werken, Alles is Liefde, Girl) in samenwerking met AVROTROS.

clock update

Op 3 juni 2019 zijn in Hongarije de opnames van Vliegende Hollanders van start gegaan. De eerste draaidagen vinden plaats rondom Budapest. Daarna wordt het grootste deel van de serie opgenomen in Nederland. Ook zijn er nog twee namen toegevoegd aan de cast. De jongere Fokker en Plesman worden in de eerste afleveringen gespeeld door Bram Suijker en Steef de Bot.

Steef-en-Bram-Vliegende-Hollanders.jpg
Bram Suijker en Steef de Bot
Steef-en-Bram-Vliegende-Hollanders.jpg

Deel dit artikel