Fokker is na zijn mislukte Amerikaanse avontuur weer terug in Nederland en werkt aan een biografie over zichzelf.

Deze aflevering van Vliegende Hollanders kijk je zondag 15 november om 21.20 uur op NPO 1. Daarna is de uitzending op deze pagina terug te kijken. 

Fokker keert terug naar Nederland

Fokker is na zijn mislukte Amerikaanse avontuur weer naar Nederland teruggekeerd. Hij is nog steeds erg depressief vanwege de dood van Violet en ook over het falen van zijn Amerikaanse fabriek. Bovendien gaat het slecht met zijn Nederlandsche Vliegtuigenfabriek. Er hangt veel af van de verkopen van het nieuwe F.XX toestel, maar Fokker laat het werk liever aan zijn ondergeschikten over. Zelf reist hij stad en land af met een biograaf in touw, om zich op te trekken aan zijn roemruchte verleden. 

Een nieuwe tegenslag

Met KLM gaat het ondanks de crisis goed en Plesman geeft zijn nukkige zoon Jan een baantje op zijn kantoor, zodat hij van dichtbij kan zien hoe zijn vader de wereld verovert met 'zijn' bedrijf. Maar Plesman krijgt een nieuwe tegenslag te verwerken als de PTT aankondigt misschien over te willen stappen op speciale postvluchten.

Een belangrijke reden dat KLM in deze crisistijd het hoofd boven water kan houden, is door de ruime vergoedingen die de PTT betaalt voor de postzakken die in passagierstoestellen naar Nederlands-Indië gaan. Het is de kurk waar ze op drijven en Plesman voelt zich gedwongen de aangekondigde postvlucht van een concurrent te evenaren met de net geleverde F.XX. 

Een onverwachte overwinning

Op de dag van vertrek laat de F.XX het helaas afweten en moet Plesman halsoverkop de verouderde Fokker 'de Pelikaan' laten vertrekken. Hij heeft er een hard hoofd in dat het de bemanning gaat lukken met deze tragere kist eerder dan de concurrent Batavia te bereiken, maar hij heeft geen keuze. De verrassing is groot en de opluchting enorm als Plesman na korte tijd het bericht krijgt dat de postvlucht van de concurrent in Italië een noodstop heeft moeten maken en niet meer verder kan vliegen.

Plesman geeft onmiddellijk De Pelikaan de opdracht de post onderweg op te pikken. Zo kunnen ze bewijzen dat KLM toch echt de meest betrouwbare luchtdienst heeft. Het plan van Plesman slaagt, het vliegtuig landt veilig in Batavia mét alle kerstpost. In recordtijd! Bij de nachtelijke terugkeer van de Pelikaan staan er 20.000 mensen op Schiphol te wachten om de Nederlandse helden te verwelkomen. 

 

Tot Plesmans frustratie besluit de Raad dat nu het enthousiasme van het grote publiek er eindelijk is, Fokker meteen een opdracht moet krijgen voor nog grotere toestellen. Ook Fokker is daar niet blij mee. Hij heeft veel geïnvesteerd in de F.XX en heeft geen zin en financiële middelen om een geheel nieuw, groter toestel te ontwerpen. Maar hij moet wel, wil hij zijn fabriek open kunnen houden.

vliegende hollanders afl 5 daan schuurmans fedja .jpg
 
vliegende hollanders afl 5 daan schuurmans fedja .jpg

Wie een kuil graaft voor een ander... 

De piloot Koene Dirk Parmentier (29), die eerst als lasser voor Fokker werkte, keert terug uit Amerika en meldt zich bij Plesman met groot nieuws over het nieuwe toestel van de fabrikant Douglas. Deze DC-2 is geheel van metaal, betrouwbaar en niet duur. Plesman wil het toestel hebben en verzint een list: hij nodigt Fokker uit voor een diner bij hem thuis en vraagt hem om een proefmodel voor KLM te importeren, zodat ze de drukte kunnen opvangen totdat de nieuwe Fokker klaar is. Hij hoopt dat de DC-2 zo imponeert dat hij hierna de Raad kan overtuigen om definitief van de onbetrouwbare Fokker af te stappen. 

Fokker gaat akkoord en Plesman is dolblij dat hij Fokker zijn eigen paard van Troje laat binnenhalen, maar Fokker heeft zijn list doorzien. Hij beseft dat hij niet langer met zijn hoofd in het verleden kan blijven zitten, maar actie moet ondernemen. Hij neemt afscheid van zijn biograaf en vertrekt diezelfde avond met de boot naar Amerika, waar hij bij Douglas de exclusieve Europese verkooprechten voor de DC-2 bemachtigt. 

Deel dit artikel