Als in een week tijd drie toestellen van KLM crashen, geven Plesman en Fokker daar elkaar de schuld van. Ze maken ruzie via de pers, en Fokker probeert Plesman via de publieke opinie te overtuigen weer nieuwe burgertoestellen bij hem te bestellen. De relatie tussen de mannen bereikt een dieptepunt, als Plesman een zware klap in zijn privéleven te verwerken krijgt.
In Duitsland is Hitler al sinds 1933 aan de macht. Er is bij Fokker veel vraag naar jachtvliegtuigen door de herbewapening van Europese landen en bovendien verdient hij veel geld aan de verkopen van de Amerikaanse DC's. Geld genoeg, maar toch is hij niet tevreden. Hij kan het niet uitstaan dat er amper burgerluchtvaartoestellen vliegen met zijn naam erop.
Toestellen storten neer
Dan stort er vlakbij Schiphol een vliegtuig neer. Er vallen meerdere doden en in de kranten staan foto's met het zwartgeblakerde Fokker logo. Slechte reclame dus. Nu is het erop of eronder, vindt Fokker. Hij begint direct aan het bouwen van een nieuw toestel. Maar dit nieuwe model wordt door Plesman meteen van tafel geveegd. Hij weigert het zelfs maar te overwegen.
Als er diezelfde week nog een toestel van KLM neerstort, een DC-2, kan Fokker het niet laten om in een kranteninterview alle schuld bij Plesman te leggen. Het komt door zijn obsessie met een strakke dienstregeling die ervoor zorgt dat piloten uitgeput aan vluchten moeten beginnen. Maar ditmaal is Fokker zelfs in de ogen van de Raad van Bestuur van KLM te ver gegaan. Elke vorm van communicatie met de Fokker fabriek zal voortaan via zijn ondergeschikten gaan, Fokker is persona non grata bij KLM.
Zwaar verlies voor Plesman
De ongelukken trekken een zware wissel op Plesmans gemoed, ook al is er bij de tweede crash in Iran niemand om het leven gekomen. Waar hij tijdens de Uiver race nog werd toegejuicht door de menigte, wordt hij nu op straat met de nek aangekeken. "Plesman moordenaar!" hoort hij zelfs roepen. Hij geeft piloot Parmentier de opdracht om de gestrande reizigers in Iran op te pikken. Er heerst een goede stemming als Parmentier weer veilig landt op Schiphol en Plesman is blij dat KLM deze week niet nog meer gezichtsverlies lijdt.
Maar terwijl hij het goede nieuws staat vieren, komt er nieuws van een derde crash. Een DC-2 is in de Alpen verongelukt. Er zijn geen overlevenden en één van de doden is Plesmans eigen zoon Jan die in de voetsporen van zijn vader piloot is geworden.
Suze kan het Albert niet vergeven
Plesman en Suze verwerken het verdriet om hun zoon op totaal verschillende manieren. Plesman keert snel terug naar zijn werk en wil ervoor zorgen dat een dergelijk ongeluk nooit meer kan gebeuren. Bij Suze slaat het verdriet naar binnen. Ze kan Plesman de dood van Jan niet vergeven, al weet ze dat hij daar eigenlijk geen schuld aan heeft.
Plesman vlucht weg en gaat met Neeltje op reis naar Amerika, om namens KLM te investeren in het nieuwe DC-3 toestel met een drukcabine zodat het ‘boven het weer’ kan vliegen. Hij laat zijn rouwende vrouw en kinderen thuis achter omdat hij niet weet hoe hij met hen over zijn immense verdriet moet praten.
Fokker en Plesman komen samen
Op de boot naar Amerika ontmoet Plesman stomtoevallig Fokker. Die heeft zich erbij neergelegd dat zijn carrière als vliegtuigbouwer voorbij is en vertrekt naar Amerika om zich daar op de bouw van boten te richten. Hij neemt zijn werkster en tevens nieuwe vriendin Jojo de Leuw (34) mee. De mannen ontlopen elkaar een paar dagen.
Totdat Plesman op een avond in bed belandt met Neeltje. Hij heeft meteen spijt, vlucht weg uit de kajuit en stuit op Fokker die aan de reling staat. De twee mannen hebben een open en eerlijk gesprek voor de eerste keer sinds ze elkaar kennen. Ze hebben nu allebei geliefden verloren aan hun passie voor het vliegen en ze vragen zich hardop af of het deze pijn allemaal wel waard was.