Volle Zalen-presentator Cornald Maas is op het Gala van het Nederlands Theater 2018 onderscheiden met de ACT- Award, een prijs namens de acteurs in Nederland. 

Hij krijgt de onderscheiding vanwege ‘z’n grote liefde voor het ambacht acteur’ en het feit dat de programmamaker ‘al jarenlang theater op primetime tv brengt’. De award aan Maas werd uitgereikt door de acteurs Rop Verheijen en André Dongelmans.

Winnaars van de Nederlandse Toneelprijzen

De Theo d’Or, de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol ging naar Karina Holla voor haar rol van ‘hoofd’ in ROMP van De Gemeenschap. De Louis d’Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol ging naar Bruno Vanden Broecke voor zijn rol als Nico Staelens in PARA van de KVS. Verder ging de Colombina (voor beste vrouwelijke bijrol) naar Maureen Teeuwen voor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade van Maatschappij Discordia en de Arlecchino (voor beste mannelijke bijrol) naar Vanja Rukavina voor zijn rol als Damir in The Nation van Het Nationale Theater. De Regieprijs ging naar Guy Weizman voor Salam van het NNT, Club Guy & Roni en Asko|Schönberg.

Het radioprogramma Opium deed live verslag van de jaarlijkse uitreiking van de belangrijke toneelprijzen en besprak de hoogtepunten van het afgelopen seizoen met theaterrecensent Annette Embrechts.

Luister de Opium-uitzending terug

Volle Zalen is vanaf 9 oktober weer te zien met weer zes nieuwe theaterprominenten. 

Deel dit artikel