In de aflevering van deze week gaat Cornald op bezoek bij een aantal nieuwe theatervoorstellingen, waaronder 'De Welwillenden', 'Het Jaar van de Kreeft' en 'Chez Brood'.

Allereerst neemt Cornald een kijkje bij de voorstelling De Welwillenden. Hoe maak je van het verhaal van een SS soldaat tijdens de 2e Wereldoorlog een mooi en visueel aantrekkelijk stuk? Regisseur Guy Cassiers neemt Cornald mee in zijn gedachtegang. Samen kijken ze naar het resultaat waarin hoofdrolspeler Hans Kesting een fenomenale prestatie levert.

Cornald ontmoet Gijs Scholten van Asschat naar aanleiding van de voorstelling 'Het Jaar van de Kreeft' van Toneelgroep Amsterdam waarin hij momenteel te zien is. Cornald praat met Gijs Scholten van Asschat over zijn inspiratiebronnen en drijfveren aan de hand van fragmenten die hij zelf heeft gekozen.

Dit jaar zou Hermand Brood 70 jaar zijn geworden. Dat wordt omlijst met de voorstelling 'Chez Brood': een eerbetoon aan een iconisch kunstenaar en muzikant. Collega en goede vriend Bart Chabot, die eerder ruim 14 jaar werkte aan vier biografie├źn over het leven van Herman Brood, schreef het script. Wat voegt deze voorstelling toe na alles wat al gezegd en geschreven is? En wat drijft Chabot om zich jarenlang te verdiepen in het leven van zijn vriend?

#VolleZalen

Uitgezonden op donderdag 31 maart.

Deel dit artikel