Acteur Jack Wouterse (All Stars, De Noorderlingen, Grijpstra & De Gier) was jarenlang verslaafd aan drank, cocaïne en eten. Door z’n mateloze levensstijl - hij was honderdtachtig kilo - lag de dood op de loer...

De Volle Zalen aflevering over acteur Jack Wouterse zie je dinsdag 12 november om 20.25 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending op deze pagina bekijken. 

Spaanse heuvels 

Cornald Maas zoekt Wouterse op in Spanje, waar hij sinds drie jaar een flink deel van het jaar doorbrengt. De acteur is er in de weer met penseel en schildersezel, relaxt in een hangmat en wandelt door de heuvels. Het zijn dingen die hij nooit eerder deed, omdat hij ‘de schoonheid van de natuur niet zag’. 

Jack-Wouterse-Volle-Zalen-2.jpg
Jack Wouterse in Volle Zalen
Jack-Wouterse-Volle-Zalen-2.jpg
Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

'De Laatste'

In 2018 maakte Jack Wouterse geheel in z’n eentje de theatervoorstelling ‘De Laatste’, een zeer persoonlijke voorstelling over ouder worden en hoe verder te leven na het verlies van je geliefde. Momenteel staat hij samen met vriend en acteur Arjan Ederveen in het theater met ‘Zin’, het afsluitende deel van een drieluik van beide heren. De teksten ervoor heeft Wouterse zich eigen gemaakt in z'n hangmat op de veranda voor z’n huis in Spanje, zo laat Volle Zalen zien. Wat brengt het ‘nieuwe' leven hem? Welke inzichten heeft hij opgedaan? Is hij bang opnieuw verslaafd te raken?

Deel dit artikel