De eerste drie namen voor het nieuwe seizoen van Volle Zalen zijn bekend. Zanger en acteur Thomas Acda, acteur en theatermaker Arjan Ederveen en actrice Romana Vrede zijn de eerste drie theaterpersoonlijkheden die Cornald Maas portretteert. 

Thomas Acda in een nieuw seizoen Volle Zalen

Thomas Acda

Wat doet Thomas Acda om aan de top te blijven? Na 20 succesjaren met Acda en De Munnik en rollen in tal van films en tv-series, wordt hij nu bejubeld als musicalacteur. Begin dit jaar ontving Acda de prijs voor beste hoofdrol in in de musical Fiddler on the Roof. In Volle Zalen zie je het verhaal van een gelouterd artiest die, omgeven door jong en aanstormend talent, 'topsport' bedrijft, maar méér dan ooit over zichzelf moet waken.

blockquote
Toen we overdag repeteerden en 's avonds moesten spelen dacht ik: dit ga ik niet redden. Dus toen ben ik gaan zwemmen. En dat merk ik wel op het podium.
Thomas Acda in Volle Zalen over zijn rol in Fiddler on the Roof
Arjan-Ederveen_volle_zalen.jpg
Arjan Ederveen
Arjan-Ederveen_volle_zalen.jpg

Arjan Ederveen

Theatermaker Arjan Ederveen zegt in 'de puberteit van de ouderdom' te zijn aanbeland. Hoe gaat Ederveen om met ouder worden nu hij de zestig is gepasseerd? Een indringend portret van de man die in de jaren tachtig en negentig tv-historie schreef met programma’s als Theo en Thea, Kreatief met kurk en 30 minuten. Vanaf eind april staat Ederveen op de planken met het komische duo Plien & Bianca in de voorstelling Selma Ann Louis

Romana-Vrede_volle_zalen.jpg
Romana Vrede
Romana-Vrede_volle_zalen.jpg

Romana Vrede

Het verhaal van Romana Vrede is het verhaal van een 'powervrouw' van Surinaamse afkomst, die de strijd met zichzelf en met haar omgeving nooit uit de weg ging. Als jong volwassene sloot ze zich aan bij de Jehova’s Getuigen en werkte ze in een Rotterdamse nachtclub als danseres. Afgelopen jaar won Romana Vrede de Theo d’Or, de hoogste toneelprijs, voor haar rol in de voorstelling RACE. In deze aflevering van Volle Zalen het verhaal van een energieke vrouw met één onuitputtelijk bron van inspiratie in het leven: haar autistische zoon Charlie. Vanaf april is Vrede te zien in het toneelstuk De Oresteia van Het Nationale Theater.

Volle Zalen, vanaf woensdag 9 mei om 20.45 uur bij AVROTROS op NPO 2

Deel dit artikel