Hadewych Minis heeft inmiddels als actrice - film en theater - en zangeres een omvangrijk oeuvre op haar naam. De geboren Limburgse is een ‘duizendpoot’ en gaat zelden iets uit de weg.

Fascinatie voor religieuze beelden

Daarom zei ze, zelf moeder, ook ‘ja’ tegen de solorol in de voorstelling Girls & Boys, over het gruwelijke thema kindermoord. Volle Zalen volgt Minis onder andere in Tegelen, waar ze samen met haar moeder de jaarlijkse Passiespelen bezoekt; de actrice is van jongs af aan gefascineerd door religieuze beelden. 

Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

'Boshuisje’ op de Veluwe

Voor Minis is door corona veel werk weggevallen, maar het bleek ook een zegen. Pendelend tussen Amsterdam en een ‘boshuisje’ op de Veluwe geniet ze van het gezinsleven en van een nieuwe liefde: de natuur.

De Volle Zalen aflevering over Hadewych Minis zie je dinsdag 16 november 2021 om 20.25 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending hier bekijken.  

Deel dit artikel