Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn werd dit jaar tachtig. Met z’n voorstelling Het houdt een keer op, ‘een mix van kleine en grote rampspoed’ hoopt hij binnenkort in het theater te staan, ‘ook al is dat voor een paar man vanwege corona.’ 

De Volle Zalen aflevering over Hans Dorrestijn zie je dinsdag 17 november 2020 om 20.25 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending op deze pagina bekijken. 

Opmerkelijk vrolijk

Cornald Maas luistert bij Dorrestijn thuis naar liedjes uit zijn nieuwe show, zoals een nummer over Thomas Acda op wiens succes Dorrestijn heimelijk jaloers is. Somberman Dorrestijn blijkt heden ten dage opmerkelijk vrolijk, ‘ook al ontvallen je op deze leeftijd steeds meer dierbaren’. De cabaretier blikt enigszins schuldbewust terug op de tijd dat hij een - veelal afwezige - vader was, ‘omdat ik de scheiding niet kon verwerken’. 

Volle-Zalen-Hans-Dorrestijn-optreden.jpg
Hans Dorrestijn op het toneel
Volle-Zalen-Hans-Dorrestijn-optreden.jpg
Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

Verloren tijd inhalen

Als grootvader is hij verzot op zijn kleinkinderen - hij haalt ze uit bed, speelt met ze, haalt gekkigheid uit - niks is hem te dol. ‘Ik denk dat hij de tijd wil inhalen die hij met ons heeft gemist,’’ zegt zijn dochter. 

Deel dit artikel