Hans Kesting (59) had de primeur: na de versoepeling van de coronamaatregelen beleefde hij als eerste acteur een première met de solovoorstelling Wie heeft mijn vader vermoord.

De Volle Zalen aflevering over Hans Kesting zie je dinsdag 3 november 2020 om 20.25 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending op deze pagina bekijken. 

De voorstelling was weliswaar voor slechts dertig bezoekers, maar 'dolgelukkig' weer te kunnen spelen, al was het een 'vervreemdende ervaring'.

Maastricht en Rotterdam

Kesting bezoekt samen met Cornald Maas de toneelschool in Maastricht, waar hij zijn opleiding genoot, en de wijk in Rotterdam waar hij een deel van zijn jeugd doorbracht. Geëmotioneerd vertelt hij over de band met zijn ouders en over zijn homoseksualiteit die hij lang verborgen hield.

Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven

De band met regisseur Ivo van Hove

Hans Kesting is een van onze grootste acteurs die ook internationaal successen boekte aan de hand van de regisseur Ivo van Hove. Hoe is zijn band met Van Hove en wat merkt hij - binnenkort wordt hij zestig - van het klimmen der jaren?

Deel dit artikel