Zanger, muzikant en theaterpersoonlijkheid Herman van Veen viert op zaterdag 14 maart 2020 zijn 75ste verjaardag en nog altijd dendert hij als een jonge hond over het podium.

De speciale Volle Zalen aflevering om de 75ste verjaardag van Herman van Veen te vieren wordt zondag 3 januari 2021 herhaald om 18.15 uur op NPO 2. 

75ste verjaardag

Van Veen omringt zich graag met talentvolle musici, dansers en theatermakers die hem ‘duizend en één’ nieuwe ideeën aandragen. ‘Ik ben precies dezelfde meneer, maar in een andere tijd, eentje die de tijd niet negeert,’ zegt hij tegen presentator Cornald Maas.

‘Nieuwsgierig zijn’, ‘urgent blijven’, het is wat Van Veen bij uitstek kenmerkt, zo blijkt uit deze Volle Zalen special. Herman van Veen leidt Maas rond op landgoed De Paltz dat hij heeft omgetoverd tot een sociaal-culturele ontmoetingsplek. In zijn ouderlijk huis in Utrecht haalt Van Veen herinneringen op aan zijn vroegste jeugd net na de oorlog.  

Herman-van-Veen-Volle-Zalen.jpg
Herman van Veen
Herman-van-Veen-Volle-Zalen.jpg
blockquote
Ik kan mij een leven zonder spelen niet voorstellen
Herman van Veen
Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

Een andere zekerheid

Van Veen moet er meer voor doen dan hij vroeger deed. Toen hij 25 jaar was kwam hij rond half zes in het theater en liep hij na het eten zo het podium op. Nu is hij om twee uur in het theater en houdt zich bezig met alle details, van het licht tot aan het geluid. 'Het is niet beter, het is anders en ik heb een andere zekerheid nodig dan ik vroeger had', aldus Van Veen. 

Deel dit artikel