Hij is al bijna 40 jaar hét gezicht van De Dijk. Onlangs verscheen het 19e studio- album van de band, Nu of Nou, met opnieuw persoonlijk getinte liedjes van zanger... Huub van der Lubbe.

De Volle Zalen aflevering over Huub van der Lubbe zie je dinsdag 5 november om 20.25 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending op deze pagina bekijken. 

Opvallende dassen en strakke pakken

Volle Zalen volgde Van der Lubbe dit jaar van nabij. Zo volgt de camera hem backstage tijdens een festival in het Oosten van het land. Is optreden voor hem nog steeds de ultieme drijfveer? En is er iets veranderd in al die jaren? Je ziet hoe Van der Lubbe partijen inzingt voor het nieuwe album. Ook gaat de zanger in een kringloopwinkel op zoek naar opvallende dassen en strakke pakken, z’n handelsmerk op het podium. Wat wil hij daarmee uitstralen?

blockquote
Het is zo’n rijkdom, een nieuwe gedachte die ik morgen heb kan ik overmorgen opschrijven. Ik voel me gezegend dat ik me zo mag uitdrukken en nog gehoord wordt ook.
Huub van der Lubbe
Huub-van-der-Lubbe-Volle-Zalen-2.jpg
Huub neemt muziek op voor zijn nieuwe album
Huub-van-der-Lubbe-Volle-Zalen-2.jpg
Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

Dromen en nieuwe fases 

Stoppen met optreden, Van der Lubbe ziet het ‘nog niet gebeuren’. Wel zal er iets veranderen. Niet elke zaal of festival zullen ze nog aandoen. Van der Lubbe ontmoet presentator Cornald Maas in Bos en Lommer, een wijk in Amsterdam - West waar hij een deel van z’n jeugd doorbracht. Droomde hij als jongetje al van een carrière als popzanger? Huub van der Lubbe wordt binnenkort voor de eerste keer grootvader. Wat is dit voor fase in z’n leven? Jaagt hij grote idealen na of geniet 'ie meer van de kleine dingen in het leven en het geluk van elke dag? 

Deel dit artikel