Cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk (65) kreeg eerder dit jaar te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Nu, midden in corona tijd, maakt hij de balans op van zijn kunstenaarschap. Wat heeft hij tot stand gebracht?

De Volle Zalen aflevering over Jeroen van Merwijk zie je dinsdag 20 oktober 2020 om 20.25 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending op deze pagina bekijken. 

'Kanker voor beginners'

Plannen heeft Van Merwijk nog volop in de tijd die hem nog rest. Een nieuwe cabaretvoorstelling zit er misschien nog in en de ervaringen met zijn ziekte schrijft hij op in het boekje ‘Kanker voor beginners’. 

blockquote
Als er nou één reden is om voor te sterven, is het toch wel de kunst.
Jeroen van Merwijk
Volle-Zalen-Jeroen-van-Merwijk-Cornald.jpg
Jeroen van Merwijk en Cornald Maas
Volle-Zalen-Jeroen-van-Merwijk-Cornald.jpg
Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

Schilderen

Volle Zalen volgt Van Merwijk o.a. tijdens zijn bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek, het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. Presentator Cornald Maas zoekt hem op in zijn huis in Frankrijk, waar hij in zijn atelier op professionele wijze bezig is met schilderen. 

Deel dit artikel