Cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk (65) kreeg in 2020 te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Op woensdag 3 maart 2021 is hij overleden. Midden in de pandemie maakte hij de balans op van zijn kunstenaarschap. Wat heeft hij tot stand gebracht?

'Kanker voor beginners'

Plannen had Van Merwijk nog volop in de tijd die hem nog rest. De ervaringen met zijn ziekte schrijft hij op in het boekje ‘Kanker voor beginners’. 

blockquote
Als er nou één reden is om voor te sterven, is het toch wel de kunst.
Jeroen van Merwijk
Volle-Zalen-Jeroen-van-Merwijk-Cornald.jpg
Jeroen van Merwijk en Cornald Maas
Volle-Zalen-Jeroen-van-Merwijk-Cornald.jpg
Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

Schilderen

Volle Zalen volgt Van Merwijk o.a. tijdens zijn bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek, het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. Presentator Cornald Maas zoekt hem op in zijn huis in Frankrijk, waar hij in zijn atelier op professionele wijze bezig is met schilderen. Jeroen van merwijk is op woensdag 3 maart 2021 overleden.

Op woensdag 3 maart om 23:30 wordt de aflevering van Volle Zalen over Jeroen van Merwijk uitgezonden op NPO 3. Ook kun je de aflevering zien op NPO Start.

Deel dit artikel