Actrice Olga Zuiderhoek (73), bekend van rollen in o.a. Penoza en Het Dagboek van Hendrik Groen, kreeg dit voorjaar corona. Ze was een tijdje ‘doodziek’ en ‘helemaal alleen’ en was bang het niet te overleven... 

De Volle Zalen aflevering over Olga Zuiderhoek zie je dinsdag 27 oktober 2020 om 20.25 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending op deze pagina bekijken. 

Nasleep corona

Olga heeft de draad voorzichtig weer opgepakt en werkt aan een zelfgeschreven solovoorstelling, die ze door haar ervaring met het virus grondig heeft aangepast. De voorstelling is inmiddels uitgesteld omdat ze last heeft van de nasleep van de ziekte.

Volle-Zalen-actrice-Olga-Zuiderhoek.jpg
Olga Zuiderhoek in Volle Zalen
Volle-Zalen-actrice-Olga-Zuiderhoek.jpg
Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven

Dolgraag weer spelen

De gelauwerde actrice wil dolgraag weer spelen, 'als het moet vanwege de zaal drie keer op een avond'. Cornald Maas volgt Olga Zuiderhoek thuis in Amsterdam en in de hoofdstedelijke bibliotheek, werkend aan haar voorstelling. Ook brengen ze samen een bezoek aan het graf van wijlen haar man, de componist en musicus Willem Breuker. 

Deel dit artikel