Cornald Maas portretteert voor het nieuwe seizoen Volle Zalen theatermaker Wende Snijders, zanger Dave von Raven en cabaretier Paul van Vliet.

Eerder werd al bekend dat ook Thomas Acda, Arjan Ederveen en Romana Vrede een aflevering hebben in de zesdelige reeks.

De creatieve duizendpoot Wende Snijders

Wende-Snijders-en-Cornald-Maas-Volle-Zalen.jpg
Wende Snijders en Cornald Maas
Wende-Snijders-en-Cornald-Maas-Volle-Zalen.jpg

Voor zangeres en performer Wende Snijders is het een bijzonder jaar. Zondag 15 april won ze met het nummer ‘Voor alles’, op tekst van Joost Zwagerman, de Annie M.G. Schmidtprijs. Komende maand staat ze drie avonden in een uitverkocht Carré met haar voorstelling 'Mens' en ze werkte onlangs samen met Het Nationale Ballet in een grensverleggende dansvoorstelling. Waar staat ze op dit moment in haar carrière? En is er voor Wende méér in het leven dan muziek maken en optreden?

Wende Snijders over de magie van Carré

Paul van Vliet blikt met trots én milde ironie terug op zijn loopbaan

Paul-van-Vliet-en-Cornald-Maas-Volle-Zalen.jpg
Paul van Vliet en Cornald Maas
Paul-van-Vliet-en-Cornald-Maas-Volle-Zalen.jpg

Paul van Vliet staat eind mei voor de allerlaatste keer op de planken als cabaretier. Cornald bezoekt met hem de plekken die de 82- jarige maestro hebben gevormd. Zo opent de Leidse studentenvereniging Minerva bij hoge uitzondering de deuren van hun sociëteit, voor een bezoek aan de plek waar Paul eind jaren vijftig optrad met het Leidsch Studenten Cabaret. Ook Bram van de Commune en Majoor Kees, typetjes waarmee hij doorbrak bij een groot publiek, komen aan bod. Is hij nu echt klaar met het artiestenbestaan?

Paul van Vliet en Cornald Maas bij een bijzonder schilderij in De Leidse Schouwburg

Dave von Raven: van rock & roll naar ‘burgermannetje’

Dave_von_Raven_tuin.jpg
Dave von Raven in zijn tuin met Cornald Maas
Dave_von_Raven_tuin.jpg

Zanger Dave von Raven struint met zijn band The Kik al meer dan 10 jaar de Nederlandse podia af. Tot drie jaar geleden leidde hij het leven van een echte rock & roll artiest en haalde regelmatig, met veel drank op, door tot in de vroege uurtjes. Tot zijn lichaam hem een niet te missen wake-up call gaf. Sindsdien is hij met vriendin Suzanne verhuist van Rotterdam naar een dorp in Zuid- Holland, inclusief kippen, en verruilt hij zijn sixties style maatpak af en toe voor een jogging outfit. Is er voor Dave een leven denkbaar zonder The Kik? De publiekslieveling uit Maestro heeft een heimelijke en bijzondere ambitie!

Thuis bij Dave von Raven en zijn pick-up

Volle Zalen is vanaf woensdag 9 mei te zien om 20.45 uur op NPO 2.

Deel dit artikel