Singer-songwriter Ilse DeLange zit twintig jaar in het vak. Op achtjarige leeftijd begon de geboren Twentse al met zingen, als playbackartieste. In 1998 brak ze door met I’m not so tough. Presentator Cornald Maas portretteert deze succesvolle zangeres in de tweede aflevering van Volle Zalen. 

Over Ilse DeLange
Ilse DeLange is een 41-jarige zangeres uit Almelo. Als achtjarig meisje doet de jonge Twentse mee aan verschillende playbackshows in heel Nederland, waarvan ze er meerdere wint. Dertien jaar later vertrekt de 21-jarige Ilse naar Nashville om haar eerst album 'World of Hurt' op te nemen. Het album, bekroond met vijfmaal platina, met daarop hitsingle I'm not so tough, wordt een groot succes en wereldwijd worden er meer dan 450.000 exemplaren verkocht. De daaropvolgende albums ‘Livin’ On Love’, ‘Clean Up’ en ‘The Great Escape’ worden allemaal in Amerika opgenomen en met deze albums wint Ilse verschillende prijzen. 

Later heeft ze ook succes met de albums 'Incredible', opgenomen in de Zweedse stad Göteborg, en 'Next to me' waar verschillende succesvolle singles uit voortkwamen. In 2011 pakt Ilse opnieuw haar koffers, om haar Amerikaanse droom te verwezelijken. Het album dat ze daar zou opnemen, werd gecanceld in verband met het overlijden van haar vader. Later kwam ze met het album 'Eye of the tiger'  in september 2012, waarvoor ze terugpakt naar haar eigen sound. 

In 2014 vertegenwoordigt Ilse samen met Waylon, als zijnde The Common Linnets, Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Met het nummer 'Calm After the Storm'  worden ze tweede. Na het songfestival verlaat Waylon 'The Common Linnets'. Ilse, oprichter van de band, blijft samen met de Amerikaanse muzikant Jake Etheridge en JB Meijers wel onderdeel van de band. 

Momenteel is ze te zien op televisie met The Voice of Holland, The Voice Kids en meer recentelijk The Voice Senior. In 2017 was ze te zien in haar eigen televisieprogramma Ilse's Veranda, uitgezonden door AVROTROS op NPO 1.

Ilse DeLange in Volle Zalen
Ilse DeLange zit twintig jaar in het vak. Cornald Maas tekent het levensverhaal van de geboren Twentse op aan de hand van haar liedjes. Met I'm not so tough brak ze in 1998 door, Miracle werd een nummer één hit en in Love Goes On bezong ze op hartverscheurende wijze de dood van haar vader. Samen met Waylon werd ze tweede op het Songfestival (2014) met Calm After the Storm. Welke ontwikkeling heeft DeLange doorgemaakt? Wat zeggen de liedjes over haarzelf? En is een doorbraak in de VS nog steeds een droom of inmiddels een obsessie?

Bekijk de hele aflevering

Deel dit artikel