Acteur Bram van der Vlugt, zangeres Ilse DeLange, acteur Majd Mardo, cabaretiére Brigitte Kaandorp, balletdanseres Igone de Jongh en zanger Peter Koelewijn staan centraal in een nieuwe reeks van Volle Zalen.

Cornald Maas portretteert prominenten uit de Nederlandse podiumwereld op een belangrijk moment in hun carrière. Hij volgt de theaterpersoonlijkheden over een langere periode, is bij belangrijke (privé-)momenten en schetst zo een persoonlijk, intiem portret. Maas stelt in elke aflevering een prikkelende vraag centraal en geeft zo een frisse en unieke kijk in de belevingswereld van de artiest.

Volle Zalen: Bram van der Vlugt (9 oktober)
Bram van der Vlugt (84), staat dit seizoen in maar liefst twee voorstellingen. Hij vertelt in Volle Zalen voor het eerst op tv over zijn Joodse moeder die in de oorlog naar Auschwitz werd weggevoerd. Samen bezoeken ze het ouderlijke huis van Bram, hij was daar samen met zijn broer getuige van het ‘vergisbombardement’ en moest op de vlucht slaan.

Volle Zalen: Ilse DeLange (16 oktober)
Ilse DeLange zit twintig jaar in het vak. Cornald Maas tekent het levensverhaal van Ilse doormiddel van haar liedjes. Met I’m not so tough brak ze in 1998 door. Welke ontwikkeling heeft Ilse DeLange doorgemaakt? En is een doorbraak in de VS nog steeds een droom of inmiddels een obsessie?

Volle Zalen: Majd Mardo (23 oktober)
Een intiem portret van een jonge acteur die heel wat hindernissen heeft moeten nemen om te komen waar hij nu staat. Twintig jaar geleden vluchtte hij met zijn ouders en zus uit Syrië. Nu behoort Majd Mardo (29) tot het Internationaal Theater Amsterdam. Cornald reist met Majd naar bijzondere plekken uit zijn verleden.

Volle Zalen: Brigitte Kaandorp (30 oktober)
Na een sabbatical van twee en een half jaar staat Brigitte Kaandorp weer op het podium met haar fonkelnieuwe theatershow ‘Eh’. Cornald Maas volgt de cabaretière tijdens de voorbereiding van haar nieuwe voorstelling. Heeft Kaandorp nog genoeg te vertellen?

Volle Zalen: Igone de Jongh (6 november)
Hoe lang kun je doorgaan als topdanseres? Die vraag wordt steeds prangender voor Igone de Jongh (38), dit seizoen de ster in La Dama aux Camélias. Cornald Maas volgt de eerste soliste tijdens haar voorbereidingen hierop. Een fascinerend inkijkje in de wereld van een dansfenomeen die er alles aan doet om aan de top te blijven.

Volle Zalen: Peter Koelewijn (13 november)
Peter Koelewijn (77) kan nog niet zonder de kick van het podium. Binnekort staat hij met zijn Rockets in het theater.  Cornald Maas ontmoet Koelewijn op plekken die belangrijk zijn geweest voor de zanger. Hoe kijkt Koelewijn terug op zijn artiestenloopbaan?

Volle Zalen, vanaf dinsdag 9 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 2!

Deel dit artikel