Hoppa! Met dit prachtige weer wil je natuurlijk niet binnen op de bank blijven zitten. Dus trek erop uit en houd je ogen open voor het al prachtige wildlife dat Nederland te bieden heeft! 

1. Hitsige hazen 

Mocht je twee vechtende hazen tegenkomen, dan weet je: het is weer rammeltijd! De mannetjes strijden om het moertje en dat gaat er keihard aan toe. 

2. Ketsende kraanvogels 

Sinds 2001 kun je de kraanvogel weer spotten in Nederland. Hopelijk kom je deze vogel tegen in de paartijd, want de bijbehorende paringsdans is spectaculair. 

3. Bedreigde boskip

In Nederland is De Sallandse Heuvelrug de enige plek waar de korhoen, ook wel boskip genoemd, nog leeft. Al jaren wordt er geprobeerd om de Nederlandse korhoenders te laten paren met Zweedse korhoenders, maar kuikens blijven uit. 

4. Kekke kikkers 

Indrukwekkend: een volwassen bruine kikker vrouwtje kan zeker tot een paar 1000 (!) eitjes leggen. 

5. Gekke grutto’s 

Nergens in Europa broeden zoveel grutto’s als in de polders van ons kleine kikkerland. Let wel op dat je genoeg afstand houdt als je deze vogels tegenkomt; broedende grutto’s zijn gebaat bij rust. 

6. Beauty babyslangetjes  

Alleen al bij de gedachte aan slangen lopen bij de meeste mensen de rillingen over de rug, maar deze baby ringslangetjes doen je hart absoluut smelten. <3

Deel dit artikel