In vier jaargetijden gebeurt er veel in de Nederlandse natuur. Mensen maken vaak verre reizen om dier en natuur te bewonderen, maar ook binnen onze landsgrenzen kun je hele bijzondere dieren tegenkomen.

De jaarlijkse massale kraanvogeltrek over de lage landen is bijvoorbeeld een imposant natuurverschijnsel en de hazen hebben een prachtig en apart paringsritueel dat de rammeltijd wordt genoemd.

Nederlands natuurfilmer Luc Enting is al op jonge leeftijd gefascineerd door de natuur. In 1996 breekt hij door met zijn eerste film Het edelhert. In de jaren die volgen werkt hij als natuurfilmer en producent mee aan programma’s zoals Alle dieren tellen mee (AVRO), Puur natuur (TROS), Lang leve de lente (EO), WILD (met voice-over van André van Duin) en een hele reeks natuurfilms en documentaires. 

blockquote
Er is in Nederland veel mooie natuur, maar die natuur is ook kwetsbaar. Ga er respectvol mee om, zo kunnen we de prachtige natuur in Nederland handhaven
Luc Enting

Wild in Nederland is een online serie waarin iedere week op woensdag een ander dier centraal staat. Verheug je de komende weken op onder andere de haas, de grutto, de korhoen en de kraanvogel. 

Beeld: Luc Enting
Luc Enting aan het filmen
Beeld: Luc Enting
Deel dit artikel