Op 1 januari om 20.25 uur op NPO 1 is de film: WILD, bonte families op de Veluwe te zien. In de film staan drie dierenfamilies centraal; namelijk die van de vos, het edelhert en het wilde zwijn.

Drie families

In WILD volg je door de vier jaargetijden heen de verhalen van de drie families. De dieren vinden partners en krijgen jongen die ze vervolgens moeten grootbrengen. Ook zien we hoe deze families de lange, zware winter overleven. De bijrollen zijn weggelegd voor de raaf, buizerd en de ijsvogel. De film bevat spectaculaire beelden die je normaal niet ziet, en ook niet kúnt zien. Luc Enting, de maker van deze film, heeft namelijk speciale toestemming gekregen om te filmen in gebieden die normaal niet toegankelijk zijn.

Gedramatiseerde natuurfilm

WILD wordt verteld door André van Duin. Dit geeft de film een unieke sfeer en een luchtige, humoristische toon. De mix van de prachtige natuurbeelden, de verhalen van de dierenfamilies en de stem van André van Duin maakt de film tot een schitterende gedramatiseerde natuurfilm.

Geduld is een schone zaak

Luc Enting heeft erg lang aan WILD gewerkt. Hij bracht ruim drie jaar door in tentjes en hutjes op de Veluwe om de dieren zo goed mogelijk in beeld te brengen. In totaal is er 618 uur aan materiaal gedraaid, en uit die 618 uur is deze schitterende natuurfilm gekomen.

Kijk op 1 januari om 20.25 uur op NPO 1 naar WILD: bonte families op de Veluwe.

Deel dit artikel