Deze lente staat Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch volop in bloei dankzij de kleurrijke tentoonstelling De geur van succes.

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van twee Brabantse broers Gerard (Tilburg 1746-1822 Parijs) en Cornelis (Tilburg 1756-1839 Parijs) van Spaendonck en hun succesvolle carrières in Parijs rond 1800. Beide bloemschilders namen een aanzienlijke positie in binnen het artistieke milieu van Parijs.

Exclusieve lezing met koffie en mini Bossche bol in de Paleistuin
Je wordt in de Paleistuin ontvangen met koffie en een mini Bossche bol. Vervolgens zal conservator Paul Huys Janssen een exclusieve lezing voor leden van AVROTROS verzorgen. Reis met zijn verhaal terug in de tijd naar de Franse revolutie, waar de twee broers zich in het midden van de chaos in Parijs ontpopten tot de grootste bloemschilders van Nederlandse bodem. Na de lezing bezoek je de tentoonstelling. Er staan museumdocenten klaar die je graag meer willen vertellen over de ondernemende broers en hun liefde voor de bloemschilderkunst.

Programma:

10.00 uur  ontvangst met koffie/thee en mini Bosche bol in Passage of bij mooi weer in de Paleistuin

10.45 uur  start lezing door conservator Paul Huys Janssen 

11.30 uur  museumdocenten in de zaal die je graag meer willen vertelen over de broers van Spaendonck en de bloemschilderkunst

Locatie:
Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch

Datum:
Vrijdag 14 juni

Prijs:
€ 10.-

Bestel tickets

Deel dit artikel