Het kunstenaarschap stroomde generaties lang door het bloed van de familie Toorop. Stedelijk Museum Alkmaar zoomt in De Toorop Dynastie in op het werk en leven van deze bijzondere familie.

In het werk van Jan Toorop (1858-1928), dochter Charley Toorop (1891-1955) en haar zoon Edgar Fernhout (1912-1974) zijn zowel overeenkomsten als verschillen te ontdekken. Alle drie creëerden ze buitengewoon interessant werk, maar de onderlinge verstandhoudingen waren vaak complex.

Hoe bepalend was het voor het kunstenaarschap van Charley Toorop om de dochter te zijn van een beroemde kunstenaar? Welke rol speelde zij op haar beurt als moeder van kunstenaar Edgar Fernhout en welke invloed had zij op de ontwikkeling van zijn kunstenaarschap en op het verloop van zijn carrière? Hoe verschillend de oeuvres van de drie generaties Toorop ook zijn, toch hebben ze duidelijk invloed gehad op elkaar. Tijdens de exclusieve openstelling op maandag vertelt conservator Marjan van Heteren over de onderlinge relaties en verwantschappen tussen de drie kunstenaars. Vooraf wordt je ontvangen met koffie/thee en ‘klein soet’ en na afloop bezoek je op eigen gelegenheid de tentoonstelling. In de museumwinkel ontvang je 15% korting op de tentoonstellingscatalogus.

Het programma
Exclusieve openstelling op 13.30 – 17.00 uur

  • Ontvangst met koffie/thee en ‘klein soet’ van Bakkerij Fermento
  • Lezing door samensteller en conservator Marjan van Heteren
  • Aansluitend bezoek van de tentoonstelling

15% korting op de catalogus (alleen geldig tijdens het bezoek)

clock update 18 dec 2019, 12:05
Uitverkocht!

Er zijn helaas geen kaarten meer beschikbaar!

WAAR & WANNEER
Datum: maandag 13 en 20 januari om 13.30 uur
Locatie: Stedelijk Museum Alkmaar
Prijs: €14,-

Deel dit artikel