​​​​​​​Een spannend verhaal over luisterende bomen en grote geheimen, betoverende zandschilderijen en fantasierijke muziek: dat is de gezellige familievoorstelling ‘De Boom met het Oor’. AVROTROS-presentatrice Maartje Stokkers neemt je mee door het unieke verhaal en het Signum Saxophone Quartet zorgt voor de energieke klanken.

Speciaal voor het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht schreef Annet Schaap het spiksplinternieuwe verhaal ‘De Boom met het Oor’, geïnspireerd op het werk ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ van de Russische componist Modest Moessorgski. Het Signum Saxophone Quartet arrangeerde zelf een nieuwe blaasversie van het prachtige werk.

In de schilderijen van Moessorgski’s tentoonstelling zie je trollen, heksen en kijvende wijven, maar Annet Schaap sloeg een unieke weg in. Maartje Stokkers neemt je mee aan de hand langs een boom met een oor, een begrafenisstoet van kevers en een klein jongetje met een groot geheim.

De ‘schilderijen’ worden in de voorstelling live op groot scherm gemaakt door zandkunstenaar Rosa van der Vijver en regisseur Annechien Koerselman zorgt samen met lichtontwerper Nico Kraeima voor een betoverend uitziende voorstelling.

De gezellige familievoorstelling is voor kinderen van 6 jaar en ouder en hun (groot)ouders.

Datum
Zondag 1 juli 2018

Programma
14:00 uur             ‘De Boom met het Oor’ - met muziek uit Moessorgski’s ‘Schilderijen van een tentoonstelling'

Uitvoerenden
Signum Saxophone Quartet
Maartje Stokkers, verteller
Rosa van der Vijver, zandkunstenaar
Annechien Koerselman, regie

Locatie
TivoliVredenburg te Utrecht
Onderdeel van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Prijs
Volwassenen € 16,- (normale prijs €20,-) en kinderen (6 tot en met 18 jaar) €6,- (normale prijs €7,50)

Bestel tickets

Deel dit artikel