Vrijdag 1 november is het griezelen geblazen in het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg met het horrorverhaal 'Het masker van De Rode Dood' van Edgar Allen Poe. Actrice Nazmiye Oral vertelt een gloednieuwe bewerking van het verhaal en het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordon Nikolic verzorgt samen met harpist Remy van Kesteren de spannende, muzikale omlijsting. 

'Het masker van De Rode Dood' gaat over een uiterst besmettelijke ziekte die ronddwaalt in het kasteel van een prins. Tijdens een gemaskerd bal doemt plots een raadselachtig figuur op: het is de gevreesde ziekte in persoon. De spanning van het verhaal wordt versterkt door angstaanjagende muziek van componisten Joseph Haydn, André Caplet en Claude Debussy. 

De uitvoerenden

Nederlands Kamerorkest
Gordon Nikolic [dirigent]
Remy van Kesteren [harp]
Nazmiye Oral [vertelster]

Het muziekprogramma

Haydn - Symfonie nr. 104, 'Londense'
Debussy - Danse sacrée et danse profane
Caplet - Le conte fantastique

Datum en tijd

Het AVROTROS Vrijdagconcert van vrijdag 1 november 2019, 20:00 tot 22:30 uur in TivoliVredenburg te Utrecht.

Ledenprijs

Leden van AVROTROS Klassiek kunnen dit concert met korting bijwonen. Je betaalt per kaartje slechts €25,- (1e rang) in plaats van €39,50.

Bestel je kaarten nu online via de site van TivoliVredenburg. Ga naar 'bestel tickets' en selecteer de gewenste plaatsen. Bij het afrekenen vul je de kortingscode 191101ATK in. De korting wordt automatisch verrekend.

Bestel je kaarten met korting

Deel dit artikel