De Kunsthal Rotterdam toont een indrukwekkende overzichtstentoonstelling van de Portugese kunstenaar Joana Vasconcelos. In de tentoonstelling ‘I’m Your Mirror’ toont ze ruim dertig van haar sculpturen en installaties vanaf 1997 tot heden.

clock update 10 sep 2019, 15:29
UITVERKOCHT

Helaas, er zijn geen tickets meer beschikbaar voor deze rondleiding. 

Naar het werk van de Portugese Joana Vasconcelos moet je vaak twee keer kijken. De tentoonstelling in de Kunsthal is pas de eerste in Nederland van deze kunstenares. Best verwonderlijk, vindt curator Charlotte Martens.

blockquote
‘Haar werk is meeslepend en spectaculair, qua beeldtaal en qua uitvoering. De installaties en sculpturen zijn over de top, extra extra large. Vasconcelos heeft bovendien een boodschap, in elk werk zit een enorme gelaagdheid’ 
Charlotte Martens 

Vasconcelos gebruikt alledaagse objecten als bouwstenen voor haar installaties en doodnormale objecten blijken plots absurde kunstwerken. Neem haar gigantische kroonluchter. Die lijkt in eerste instantie thuis te horen in een chique balzaal, maar is toch echt opgebouwd uit 14.000 tampons. I’m Your Mirror is een wonderlijke overzichtstentoonstelling vol verleiding en een flinke portie humor. Na ontvangst met wat lekkers starten we met een rondleiding bij deze expositie, die vonkt op je netvlies. Als je kunstzinnige honger na afloop nog niet is gestild, ontdek dan gerust wat voor moois de Kunsthal nog meer te bieden heeft. 

Programma:
10.30 – 11.00 uur  Ontvangst in de Statenzaal met koffie/thee en Tiramisu

11.00 – 12.00 uur  Rondleiding door de overzichtstentoonstelling I’M YOUR MIRROR

Na afloop kan je op eigen gelegenheid de rest van het museum bekijken

Locatie:  Kunsthal, Rotterdam 
Prijs:       €12.50 

Deel dit artikel