Een muze van bijbelse proporties in Utrecht - Maria Magdalena. De meest mysterieuze en mythische vrouw uit de Bijbel. Wie was ze nou eigenlijk? Was ze zondig en verdorven of juist een feministe haar tijd ver vooruit? Door de eeuwen heen hebben talloze kunstenaars haar op hun eigen manier gestalte gegeven. De oudste verbeelding in de tentoonstelling Maria Magdalena in Museum Catharijneconvent Utrecht stamt uit de elfde (!) eeuw. Van de meest recente is de verf bij wijze van spreke nét droog; Helen Verhoeven schilderde haar interpretatie van Maria eind vorig jaar.

Spraakmakend is ook de foto van David LaChapelle, waarop Amerikaanse socialite Kim Kardashian in evakostuum prijkt. De veelzijdigheid van de tentoonstelling bewijst dat Maria Magdalena blijft betoveren, generatie na generatie. Kunsthistoricus Wieke van de Sande zal, na ontvangst met koffie, thee en een heerlijk Utrechts Domtorentje, de tentoonstelling inleiden en alle prangende vragen beantwoorden. Vervolgens mag je de tentoonstelling op je eigen tempo bezichtigen. 

Uiteraard zullen wij bij dit evenement de geldende Corona preventiemaatregelen in acht nemen, een mondkapje is verplicht.

Er zijn 2 verschillende tijdslots beschikbaar. 

Tijdslot 1
13.15 – 13.30 uur Ontvangst met koffie, thee en een Utrechts Domtorentje
13.30 – 14.15 uur inleiding op de tentoonstelling door Wieke van de Sande
Vanaf 14.15 uur aansluitend bezoek museum op eigen gelegenheid

Tijdslot 2
14.30 – 14.45 uur Ontvangst met koffie, thee en een Utrechts Domtorentje
14.45 – 15.30 uur inleiding op de tentoonstelling door Wieke van de Sande
Vanaf 15.30 uur aansluitend bezoek museum op eigen gelegenheid

Locatie: Museum Catharijneconvent Utrecht, Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht
Datum: Dinsdag 20 juli 2021
Ledenprijs: € 11,50 p.p.

clock update 18 mei 2021, 10:42
Uitverkocht

De kaarten voor dit event zijn reeds uitverkocht.

Deel dit artikel