Uitzinnige dansfeesten, vrouwen in mannenkostuums, Josephine Baker en Bauhaus: het zijn beelden die de jaren 1920 of de Roaring Twenties bij ons oproepen. Op de nog rokende puinhopen van de Eerste Wereldoorlog en amper bekomen van een pandemie - de Spaanse griep - omarmen mensen gretig alles wat de nieuwe tijd te bieden heeft: van jazz, film en auto’s tot en met het recht om te werken, te sporten en te stemmen.

Hoewel de jaren 2020 nog maar net begonnen zijn, weten we al dat ook ‘onze’ jaren twintig de boeken in zullen gaan als een turbulente periode. De expositie The Roaring Twenties blikt terug en vooruit op de beide twintiger jaren aan de hand van kunst, mode en design. Waar hopen de kunstenaars van toen en nu op? Hoe verbeelden ze de tijdgeest? Emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Herman Pleij (1943) deelt zijn bespiegelingen over The Roaring Twenties bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Kranenburgh.

Bij dit evenement gaan we uit van de dan geldende corona regelgeving van de Rijksoverheid. Mocht het evenement niet doorgaan, dan ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug.

Programma 14 januari 
14.00 uur:
Lezing door Herman Pleij (Ruïnekerk, Bergen NH)
15.00 uur: Bezoek aan de tentoonstelling The Roaring Twenties: toen en nu (Museum Kranenburgh)

Reserveringskosten € 0,50 ,- per boeking
Maximaal aantal betaalde kaarten per boeking: 4

Reserveer tickets

Deel dit artikel