Laat u verrassen door de kleurrijke fototentoonstelling van Ed van der Elsken, met vooraf een lezing van kunsthistoricus Anne Ruygt. 

Met zijn vaak grofkorrelige straatbeelden groeide hij uit tot een icoon van de Nederlandse fotografie. Het feit dat hij mensen uit alle lagen van de bevolking en uit alle culturen vastlegde -ook jongeren en de minder fraaie kanten van het bestaan- was vernieuwend. Lust for life laat zijn passie voor het leven in zijn totaliteit zien aan de hand van kleurenwerk. 

Bijna was de tentoonstelling Lust for Life er nooit geweest. In 2016 ontdekte het Nederlands Fotomuseum schimmel op tienduizenden dia’s van de wereldberoemde fotograaf Ed van der Elsken. Gelukkig ondernam het museum onmiddellijk actie en restaureerde het rottende materiaal, dat voornamelijk uit kleurenfoto’s bestaat. Een omvangrijk overzicht van het kleurenwerk is nu in Rotterdam te zien. Nadat kunsthistoricus Anne Ruygt alle ins en outs over de tentoonstelling onthult, mag je zelf op ontdekkingstocht door het museum. Honger na afloop? Geen zorgen, want als afsluiting staat er een lunch klaar. 

Programma:

10.30 uur ontvangst met koffiearrangement

11.00  uur lezing door kunsthistoricus Anne Ruygt

12.00  uur zelfstandig bezoek van de tentoonstelling

13.00 uur lunch aan lange tafels

Ook na de lunch is het mogelijk om nogmaals zelfstandig het museum te bezoeken indien gewenst.

Datum:
Woensdag 26 juni, donderdag 27 juni

Prijs:
€ 25.-

Deel dit artikel