De jaarlijkse Matthäus-Passion van de Nederlandse Bachvereniging is sterk verankerd in het Nederlandse cultuurlandschap en ieder jaar te horen in de prachtige Grote Kerk in Naarden.

clock update 13 mrt 2020, 10:29

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rond het coronavirus, hebben wij helaas dit evenement geannuleerd.  

Passie voor Bach zit diep bij de Argentijnse klavecinist, organist en dirigent Leonardo García Alarcón: als kind kreeg hij van oma een cassette met nota bene de Matthäus-Passion cadeau. Dit was liefde op het eerste gehoor.

Terwijl Alarcón uitgroeide tot een van dé barokke operaspecialisten, bleef Bach hem achtervolgen. Ging hij met zijn Choeur de Chambre de Namur in Bachs wereldlijke cantates en de ‘Hohe Messe’ al tot het uiterste, nu is dan de Matthäus-Passion van de Bachvereniging aan de beurt. Bach met lyrische allure.

Speciaal voor leden van AVROTROS:
Voorafgaand aan het concert wordt u ontvangen in restaurant De Kapschuur, op steenworp afstand van de Grote Kerk waar u een inspirerende introductie krijgt op de uitvoering.  Vervolgens geniet u gezamenlijk van een 2-gangen diner. Daarna geniet u vanaf eersterangs plaatsen van dit prachtige stuk. Het is een geheel verzorgd arrangement; ook alle drankjes tijdens de lezing en het diner zijn inbegrepen.

WAAR EN WANNEER
Datum: dinsdag 7 april 2020
Locatie: Naarden, restaurant De Kapschuur en de Grote Kerk
Prijs: €92,50 inclusief toelichting, 2-gangen diner en drankjes

Let op: het gaat om eersterangs kaarten.
Eersterangs Goud kaarten zijn uitsluitend via de Nederlandse Bachvereniging verkrijgbaar.

Deel dit artikel