Ontdek 17de-eeuwse Nederlandse en Vlaamse meesters tijdens de tentoonstelling Meesterwerken uit Wenen in Het Noordbrabants Museum. Er zijn meer dan 50 schilderijen en 20 tekeningen van onder meer Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, Rembrandt van Rijn en Jan Weenix. Deze werken zijn afkomstig uit de indrukwekkende collectie van de Akademie der bildenden Künste in Wenen.

clock update 17 feb 2020, 6:30
Geannuleerd

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rond het coronavirus, hebben wij helaas dit evenement geannuleerd. 

EXCLUSIEF ARRANGEMENT AVROTROS-LEDEN

13.30 – 14.00 uur Ontvangst
In het 18e-eeuwse Gouvernementspaleis word je ontvangen met koffie, thee en heerlijke tartelettes gevuld met appel en peer. Het geheel wordt muzikaal omlijst door klassieke harpklanken van Sophie Oltheten. Zij won diverse prijzen op onder andere het Prinses Christina Concours en het Nederlands Harp Concours.

14.00 uur Inleidende lezing, ca. 45 min
Conservator Oude Kunst van het museum verzorgt de inleidende lezing over de indrukwekkende Weense collectie in Den Bosch. Het is de eerste keer dat een selectie van deze omvang wordt gepresenteerd op Nederlandse bodem. Daarna is er ruimte tot het stellen van vragen.

15.00 uur Bezoek tentoonstelling Meesterwerken uit Wenen
Aansluitend bezoek je de tentoonstelling. Er staan museumdocenten klaar die je graag meer vertellen over het bijzondere verhaal van de Weense Akademie en de topstukken.

WAAR EN WANNEER
Datum: vrijdag 27 maart 13.30 uur
Locatie: Noordbrabants Museum
Prijs: € 11,50

Deel dit artikel