Violist Niek Baar was de allereerste deelnemer aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!'. Op zondag 3 november staat hij als solist in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt hij de romantische 'Schotse Fantasie' van Max Bruch. Bestel nu je kaarten met 25% korting!

Het orkest onder leiding van Antony Hermus speelt daarnaast dansen en zigeunermuziek van Janaçek en Kodály.

De uitvoerenden

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Antony Hermus, dirigent
Niek Baar, viool

Het muziekprogramma

Janáček - Suite Het sluwe vosje
Bruch - Schotse fantasie, op. 46
Kodály - Dansen uit Galánta

Datum en tijd

Zondag 3 november 2019
10:00 uur - Start voorprogramma 'Spiegelzaal' in de Spiegelzaal van Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam (gratis toegang met tickets voor Zondagochtend Concert)
11:00 uur - Start Het Zondagochtend Concert in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam

Ledenprijs

Leden van AVROTROS Klassiek kunnen dit concert met 25% korting bijwonen. Je betaalt per kaartje slechts € 21,75 (1e rang) in plaats van € 29,-.

Bestel je kaarten nu online via de site van Het Concertgebouw. Ga naar 'kies stoelen', selecteer de gewenste plaatsen, klik op 'bevestig selectie' en vervolg met 'ga naar betalen'. Voer je gegevens in en vul de actiecode AVROTROS in. De korting wordt automatisch verrekend.

AVROTROS Klassiek presenteert!

In 2018 ging het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' van start. De eerste jonge musicus die werd geselecteerd was violist Niek Baar. Samen met de Amerikaanse pianist Ben Kim was Niek veelvuldig te horen op NPO Radio 4 en nam hij zijn debuut-cd op. Op een Stradivarius uit 1667 speelde hij werken van Bach, Mozart, Beethoven en Kreisler. Van een debuut-cd naar de Grote Zaal van Het Concertgebouw: een jaar na het traject is Niek solist tijdens Het Zondagochtend Concert. 

Virtuoze volksmelodieën

Samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt Niek de 'Schotse Fantasie' van Max Bruch. Dit vierdelige werk, geschreven in 1880, werd opgedragen aan de virtuoze violist Pablo de Sarasate en is gebaseerd op Schotse volksmelodieën. De Sarasate is een favoriet van Niek Baar: "Toen ik jong was, was hij mijn absolute favoriet. Mijn liefde voor dit soort virtuoze vioolmuziek is nooit verdwenen." 

Bestel tickets

Deel dit artikel