Elke zomer komen de meest getalenteerde jonge musici uit de hele wereld naar Gelderland om tijdens de NJO Muziekzomer te werken met gerenommeerde coaches, dirigenten en solisten. Het jaarlijkse zomerfestival van de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) biedt ook dit jaar een gevarieerd programma vol dans- en theatervoorstellingen, grootse orkestwerken en muzikale fiets-, wandel- en ontdekkingstochten. Tussen 2 en 18 augustus verzorgen gepassioneerde talenten van 18 tot 26 jaar meer dan 85 concerten en voorstellingen. Haal je hart op aan de mooiste klassieke muziek!

Chimaera Trio
Het Chimaera Trio bestaat uit klarinettiste Annemiek de Bruin, celliste Irene Kok en pianist Laurens de Man. Leuk om hen alvast te gaan horen! Zij nemen in oktober hun debuut-cd op binnen het jong talenttraject van AVROTROS Klassiek presenteert!

Zondag 4 augustus 20:00u in Heerlijk Lokaal, Apeldoorn
Vrijdag 9 augustus 20:00u in IJsselsalon, Zutphen 
Dinsdag 13 augustus 20:00u in Kasteel De Vanenburg, Putten 
Kosten: € 14,45 / jongeren t/m 30 jaar € 9,78 (oorspronkelijke prijs € 17/ € 11,50)

Blauwbaard
Blauwbaard is één van de topacts van de NJO Muziekzomer. Het gelijknamige sprookje uit Moeder de Gans verhaalt over een wrede man die een groot geheim met zich meedraagt. Judith, de vrouw die ondanks Blauwbaards slechte naam tóch met hem trouwt, gaat op onderzoek uit naar haar mans geheim en doet een vreselijke ontdekking…
Blauwbaard is een Gesamtkunstwerk waarin de muziek uit de opera Ariane et Barbe-Bleue van Paul Dukas, acrobatiek, dans, theater en kunst samenkomen.

Woensdag 14 en donderdag 15 augustus 20:00u in De Gelderlandfabriek, Culemborg
Kosten: €21,25 / jongeren t/m 30 jaar €15,30 (oorspronkelijke prijs € 25 / jongeren t/m 30 jaar € 18) 
Vrijdag 16 augustus 20:00u in Beachfabriek (Honig-complex), Nijmegen 
Kosten: €23,38 / jongeren t/m 30 jaar €17,43 - prijzen incl. drankje (oorspronkelijke prijs € 27,50 / € 20,50)

Jeugdorkest Nederland (JON) met Noa Wildschut 
Na Brennendes Geheimnis, dat Trevor Grahl speciaal voor het JON componeerde, en het melodische Derde vioolconcert van Camille Saint-Saëns met stervioliste Noa Wildschut, brengt het orkest het hoofdgerecht van deze avond: Tsjaikovski’s Vierde symfonie. Werkelijk alle emoties komen aan bod in dit bijzondere werk, dat de componist schreef op basis van zijn eigen veelbewogen levensverhaal. De symfonie, die Tsjaikovski componeerde naar het voorbeeld van Beethovens Negende symfonie, werd bij verschijnen door hem zelf gezien als zijn beste werk ooit.

Dinsdag 6 augustus 20:00u in Voormalig Zendstation, Radio Kootwijk  
Kosten: €17,85 / jongeren t/m 30 jaar €12,75, prijzen inclusief drankje, locatie is alleen bereikbaar met pendelbus en fiets (oorspronkelijke prijs € 21/€ 15)

Let op! Per concert is een maximaal aantal kortingskaarten gereserveerd voor leden van AVROTROS Klassiek. Hiervoor geldt dus: op=op.

Wanneer en waar
Wanneer: 2-18 augustus 2019 
Waar: Diverse locaties in Gelderland
Prijs: 15% korting
Kortingscode: atp19mz

Bestel kaarten

Deel dit artikel