Wat hebben Haydn en de opwarming van de aarde met elkaar te maken? Wat is de link tussen Gershwin en de pretmaatschappij en zou Mahler goed zijn geweest in mindfulness? Op muziekverhaalfestival ONGEHOORD, op zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 in VondelCS, leggen meestervertellers als Lucas De Man en Boris van der Ham de link tussen actuele thema's en tijdloze klassieke muziek. Topensembles, waaronder het Matangi Quartet en het Berlage Saxophone Quartet, verrijken de verrassende en intrigerende verhalen.

De actuele thema's vertellen verhalen over vooruitgang, hoop, angst en euforie. De muziek voedt het verhaal en het verhaal voedt de muziek, waardoor de luisterervaring van het publiek naar een hoger niveau wordt getild. ONGEHOORD laat zien dat klassieke muziek nog steeds relevant is in de wereld van vandaag.

Meestervertellers en meesterlijke musici

De meestervertellers die op ONGEHOORD Festival de verhalen tot leven brengen zijn bestuurder Boris van der Ham, actrice Lottie Hellingman, theatermaker Lucas De Man en acteur Thomas Dudkiewicz. Ze worden bijgestaan door het Matangi Quartet, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, het Berlage Saxophone Quartet en het Dudok Quartet Amsterdam. Schrijver en hoorspelmaker Rick Steggerda is verantwoordelijk voor de verhalen. 

Bovenop de verhalen

Het publiek zit tijdens ONGEHOORD Festival in the round: als luisteraar zit je dicht op de musici en de vertellers, en daarom ook bovenop het verhaal. Het aantal beschikbare kaarten is daarom beperkt. ONGEHOORD is een initiatief van Johan Idema i.s.m. VondelCS, AVROTROS en 24classics.

Het programma

Zaterdag 16 november van 19.00 tot 23.00 uur
Dudok Quartet Amsterdam & Boris van der Ham
Berlage Saxophone Quartet & Lucas De Man
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet & Lottie Hellingman
Matangi Quartet & Thomas Dudkiewicz

Zondag 17 november van 14.00 tot 16.00 uur
Berlage Saxophone Quartet & Lucas De Man
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet & Lottie Hellingman

Locatie

VondelCS, het Media en Cultuur LAB van AVROTROS
Vondelpark 3 te Amsterdam

Ledenprijs

Leden van AVROTROS kunnen ONGEHOORD Festival met korting bijwonen. Met de kortingscode AVROTROS krijg je 10% korting op tickets. Bestellen kan via de website van ONGEHOORD Festival.

Bestel tickets

Deel dit artikel