Kom op donderdag 31 oktober naar Museum Prinsenhof in Delft voor een lezing en bezoek aan de eerste tentoonstelling ooit in Nederland gewijd aan Pieter de Hooch. 

clock update 17 sep 2019, 14:04
Uitverkocht

Voor deze tentoonstelling zijn er helaas geen tickets meer beschikbaar

Samen met Johannes Vermeer wordt De Hooch gerekend tot de belangrijkste Delftse meesters uit de Nederlandse Gouden Eeuw. In de periode dat De Hooch in Delft werkt, tussen 1652 en 1661, maakt hij zijn mooiste schilderijen. Museum Prinsenhof te Delft brengt circa 30 topstukken van De Hooch uit de hele wereld voor één keer bij elkaar in de stad die de hoofdrol speelt in zijn allermooiste werken en waarin de 17de eeuw nog steeds voelbaar is.

blockquote
In 2019 gaan we Pieter de Hooch eindelijk het podium bieden dat hij verdient door het allermooiste uit zijn oeuvre in Delft te laten zien
Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft

Speciaal voor AVROTROS leden organiseren we op donderdag 31 oktober een lezing door David de Haan, Conservator Kunstcollecties en medesamensteller van de tentoonstelling. Vervolgens kun je de tentoonstelling zelf gaan bekijken. Met audiotour voor nog meer ins en outs. 

Programma:
10.00-10.30 uur          Inloop met koffie/thee en luxe ‘petit four’

10.30-11.30 uur          Lezing door consevator David de Haan

Vanaf 11.30 uur          Zelfstandig bezoek (met audiotour) aan de tentoonstelling

17.00 uur                    Sluit museum 

Locatie:  Museum Prinsenhof, Delft
Prijs:       € 12.50

Deel dit artikel