Ontembaar, kleurrijk, feministisch. De beroemde Nana-beelden van Niki de Saint Phalle zijn – net als hun maakster – een toonbeeld van vrouwenemancipatie. Museum Beelden aan Zee brengt een oeuvretentoonstelling van de vrijgevochten kunstenares.

Om de honderdste verjaardag van het vrouwenkiesrecht te vieren, ging Beelden aan Zee op zoek naar een stoere kunstenares. Die vond het museum in Niki de Saint Phalle (1930- 2002) die met haar iconische Nana- beelden, radicaalfeministische denkbeelden en activistische karakter een voorvechtster was van vrouwenrechten. Al halverwege de jaren 60 pleitte zij luidkeels voor feminisering van de maatschappij.

Een betere plek is er niet denkbaar voor de Nana’s van Niki de Saint Phalle. In Museum Beelden aan Zee in Scheveningen lijken de kleurrijke vrouwfiguren in badpak zó de Noordzee in te dartelen. De beelden van De Saint Phalle bruisen van energie en levenslust; een boegbeeld voor een vrolijkere samenleving. Laat je, na koffie, thee en taart, in een rondleiding meeslepen door de kleurrijkste tentoonstelling van het jaar.

Het programma  
14.00 – 14.30 uur Ontvangst met koffie, thee en taart
14.30 – 15.30 uur Rondleiding door de tentoonstelling van Niki de Saint Phalle
clock update 18 nov 2019, 9:15
Uitverkocht!

Dit event is uitverkocht. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor de rondleiding


WAAR & WANNEER
Data: woensdag 15 en donderdag 16 januari
Locatie: Museum Beelden aan Zee, Scheveningen
Prijs: €10,-
 

Bestel tickets!

 

Deel dit artikel