Hoe vaak zie jij de scenarist achter onze Nederlandse producties? Tijdens Screenwriters Convention Amsterdam wordt de spotlight speciaal op de scenarist gericht. Ben jij er ook bij op woensdag 6 en donderdag 7 november? 

Sprekers en workshops

Televisie is “a writer’s medium” wordt altijd gezegd. Maar wat betekent dat eigenlijk in ons tv-landschap? Een goede, spannende of ontroerende televisie serie, daarvoor is de scenarist essentieel. De visuele vertelling die iedereen roemt, begint bij de eerste pagina van het scenario. En dat is een gegeven wat soms ondergewaardeerd of onderbelicht lijkt in onze industrie - en daarom willen wij speciaal de scenaristen in het zonnetje zetten. Tijdens de SCA19 gaan scenaristen twee dagen lang in gesprek over het werk van de schrijver en de rol van de schrijver in onze industrie. Geleid door inspirerende keynote speakers uit binnen- en buitenland en gevolgd door creatieve workshops.

 

Internationale samenwerkingen

We zullen deze dagen in-depth gesprekken voeren met scenaristen over scenarioschrijven, over de kunst van schrijven, wat de rol van de scenarist in het proces is en kan zijn, maar ook waar de scenarist naar toe kan groeien in een opkomend Europees tv-landschap vol internationale samenwerkingen. En we praten met de industrie zelf over de positie van de scenarist. Oftewel, we gaan in deze dagen dieper in op zowel het werk van de schrijver als de rol van de schrijver.

Lezingen en masterclasses

De twee dagen zijn opgedeeld in twee aparte onderwerpen: De Nederlandse scenarist en de kunst van het schrijven staat centraal op 6 november. De scenarist in een Europees landschap met groeiende internationale samenwerkingen staat centraal op 7 november. We mogen als headliners inmiddels een masterclass van Jed Mercurio (Bodyguard) aanbieden, evenals lezingen van Lars Lundström (Real Humans), Nico Moolenaar (Undercover) en Pieter Bart Korthuis (Penoza). 

HOE/WAT/WAAR/WANNEER

VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
Woensdag 6 november (09.30 – 17.00)
Donderdag 7 november (09.30 – 17.00 + aansluitende borrel)

BEKIJK HET PROGRAMMA

Partners

De Screenwriters Convention Amsterdam is een initiatief van AVROTROS met steun van VondelCS, in samenwerking met VERS en SCRIPTACADEMY.

Bestel tickets

Deel dit artikel