Met ledenvoordeel naar de tentoonstelling Vliegende Hollanders - De epische dramaserie Vliegende Hollanders speelt zich af tijdens de begindagen van onze commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en oprichter van de KLM Albert Plesman (Daan Schuurmans) slaagden ze er samen in om Nederland tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de burgerluchtvaart.De achtdelige serie was eind 2020 te zien bij AVROTROS. 
 

In het Nederlands Transport Museum staan (delen van) de vliegtuigen die in de serie zijn gebruikt voor de opnames. De Fokker Spin, de Fokker D.7, een Fokker F.7, een Douglas DC-2, ze zijn van 1 juli - eind oktober allemaal van dichtbij te bewonderen tijdens de tentoonstelling: Vliegende Hollanders. AVROTROS-leden kunnen met ledenvoordeel de tentoonstelling bezoeken. 

De vrijwilligers in het museum zijn veelal ex-piloten, ex-techneuten en ex-Fokker of ex-KLM-medewerkers. Zij vertellen graag over de vliegtuigen en de geschiedenis van KLM en Fokker. 

Veel scènes in de serie zijn opgenomen in het Transport Museum. Je kunt je eigen ‘Vliegende Hollander video opnemen met jezelf achter de stuurknuppel van de Fokker D.7: alsof je zelf over New York vliegt en er staan flight-simulators waarmee je zelf kan proberen een vliegtuig te besturen.  

Verder is er beeldmateriaal uit de serie te zien en meer film met achtergrondinformatie over deze bijzondere tijd uit de Nederlandse geschiedenis.

Let op: je dient na aankoop van je AVROTROS-ticket eerst nog een datum te reserveren op de website van het Nederlands Transport Museum. 

Locatie: Nederlands Transport Museum, Nieuw Vennep
Wanneer: AVROTROS-tickets zijn geldig t/m 31 oktober
Prijs:

  • Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 5,- (excl. € 0,50 reserveringskosten per ticket)
  • Vanaf 12 jaar: € 7,50 (excl. € 0,50 reserveringskosten per ticket)
  • Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang. 


Je kunt maximaal 4 tickets per lidmaatschap bestellen. De korting geldt niet op reeds gekochte kaarten en niet in combinatie met andere acties. 
 

Bestel tickets

Deel dit artikel