Steeds meer mensen maken er een traditie van: wat de Matthäus Passion is rond Pasen, is Bachs Weihnachtsoratorium in de kerstperiode. Op zaterdag 15 december a.s. voert het wereldberoemde barokensemble La Petite Bande dit prachtige werk uit in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.


Foto: Hans Roggen

Het Weihnachtsoratorium of Kerstoratorium bestaat uit zes afzonderlijke delen, die gezamenlijk toch een doorlopend verhaal vertellen. Dat verhaal wordt verteld door de evangelist, een verteller die tussen de aria’s en koordelen door zingend het kerstverhaal vertelt.

Sigiswald Kuijken voert met zijn ensemble La Petite Bande dit prachtige werk van Johann Sebastian Bach uit. De musici spelen allemaal op instrumenten uit de tijd van Bach, of op kopieën daarvan. Het ensemble staat bekend om zijn uitvoeringen van de muziek van Bach in een relatief kleine bezetting. Het gevolg is dat de muziek transparant en helder klinkt. In de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw levert dat een intieme en emotionele uitvoering op.

Datum
Zaterdag 15 december 2018

Aanvang
20:15u (einde ca. 22:15u)

Uitvoerenden
La Petite Bande, o.l.v.  Sigiswald Kuijken
Anna Gschwend – sopraan
Lucia Napoli – alt
Stephan Scherpe – tenor
Christian Wagner – bas

Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam

Ledenprijs
Speciale ledenprijs €59,50 incl. drankjes + eerste rangs zitplaatsen concert (normale prijs €75,-)

Het lidmaatschap AVROTROS Klassiek kost €7,50 per jaar.

update 19 nov 2018, 7:12
extra kaarten

Wegens succes zijn er zijn extra kaarten vrijgekomen voor dit arrangement.

Bestel tickets

Deel dit artikel