LedenservicePreloader
Ledenservice

Testen voor toegang

Een aantal evenementen die AVROTROS aanbiedt zijn zogenoemde Testen voor toegang-evenementen. Vooraf of op het ticket is aangegeven als dit het geval is. Dit betekent dat je je vooraf aan het evenement (gratis!) moet laten testen en een digitaal coronatoegangsbewijs moet laten maken.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 • Stap 1: Koop een toegangskaartje voor het gewenste evenement via https://www.avrotros.nl/winkel/evenementen/, mogelijk heb je dit al gedaan.
   
 • Stap 2: Maak een testafspraak
  Plan een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties via Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat u maximaal 40 uur voor uw bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden.
   
 • Stap 3: Laat u testen
  Zorg dat u op tijd bij de testlocatie bent. Neem uw legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.
   
 • Stap 4: Testuitslag
  U ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken.
   
 • Stap 5: Maak een coronatoegangsbewijs
  Digitaal coronatoegangsbewijs
  Download de CoronaCheck-app. U vindt de app in de Apple App Store of de Google Play Store. Bij de negatieve uitslag die u ontvangt via Testen voor toegang, zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is uw coronatoegangsbewijs.

  Geen smartphone? Papieren coronatoegangsbewijs
  Ga naar Coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij uw negatieve testuitslag heeft u ook een ophaalcode ontvangen. Deze ophaalcode vult u in. De website zet de testuitslag om in een QR-code. U kunt nu uw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.
   
 • Stap 6: Bezoek
  U neemt uw coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Bij de ingang van het evenement of activiteit scant de organisatie uw coronatoegangsbewijs. Vergeet ook uw legitimatiebewijs niet. Uw gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat u ook uw ticket of toegangskaartje zien.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar Rijksoverheid.nl/testenvoortoegang of bekijk onderstaande video.

Ben je al gevaccineerd?
Bij een volledige vaccinatie hoef je je niet te laten testen. Wel moet je je registreren via de CoronaCheck-app om de welbekende QR-code te krijgen. Let op: het is wel nodig om een toegangsticket te claimen.