Afleveringen Flikken Rotterdam seizoen 5

AVROTROS

In seizoen 5 van Flikken Rotterdam staat de rechercheurs heel wat te wachten. Als een aantal werknemers in een laboratorium koelbloedig wordt vermoord, starten rechercheurs Stan, Noucha, Dries en Esther een onderzoek waarin al snel duidelijk wordt dat de enige overlevende het doelwit was. Een lucratief geneesmiddel tegen een wereldwijde nieuwe pandemie blijkt een belangrijke rol te spelen in de zaak die behoorlijk wat teweeg brengt in het team.

Afl. 1 - Big Pharma

Dries heeft een moeizaam revalidatietraject achter de rug nadat hij ernstig gewond is geraakt. Als hij eindelijk weer aan het werk mag, blijkt Esther een nieuwe partner te hebben. De rechercheurs worden ingezet om een brute moordpartij in een laboratorium op te lossen.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 2 - Tunnelvisie

Nu de enige overlevende laborante alsnog is vermoord, evenals iemand dichtbij het team, leidt het spoor naar een morsige testkliniek. Esther spreekt Dries aan op zijn te rooskleurige verhaal over zijn revalidatie.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 3 - Eigenrichting

De hoofdredacteur van een goed bezochte nieuwssite wordt doodgeslagen gevonden. Onderzoek leert dat hij onderzoek deed naar diverse schandalen, onder andere in de afvalverwerking. Het is aan de rechercheurs om uit te vinden of dit hem fataal is geworden of dat er toch iets anders aan de hand is.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 4 - Diaghilev

De tangopartner van Hein Berg, een galeriehoudster, wordt voor zijn ogen ontvoerd. Ze duikt snel weer op, maar het is onduidelijk wat er is gebeurd. De rechercheurs moeten in de wereld van de (gestolen) kunst duiken om de ware toedracht te achterhalen. Intussen krijgt Noucha een vervelend bericht.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 5 - Verkeerd Bezorgd

In dezelfde nacht wordt zowel een studente als een witgoed ondernemer vermoord. Tot verrassing van de rechercheurs blijken de zaken met elkaar te maken hebben. Wanneer de rechercheurs ontdekken wat het motief is voor de moorden, is het een race tegen de klok om het laatste potentiële slachtoffer te redden.

Dries neemt onverantwoorde risico’s en dat leidt tot problemen met Esther.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 6 - Rechtsstaat

De advocaat van een kroongetuige in een groot proces wordt op straat geliquideerd. Terwijl de rechercheurs de schutter proberen te vinden, moet Hein Berg juridisch alles op alles zetten om de hoofdverdachte in het grote proces in de cel te houden.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 7 - Asiel

Bij een bedrijf in de haven wordt het lijk van een werknemer aangetroffen in een container met diepgevroren garnalen. Niet lang geleden werd een lading cocaïne in het bedrijf onderschept. Heeft het slachtoffer hiermee te maken? Een vermoorde asielzoeker leidt de rechercheurs naar de burgeroorlog in Syrië.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 8 - Rex

Een brute liquidatie leidt Stan en Noucha naar een gewelddadige handelaar in chrystal meth, die alleen met een pseudokoop kan worden aangepakt. Noucha meldt zich daarvoor.

Esther en Dries onderzoeken de moord op een Oekraïense pakketbezorger. Was hij een hardwerkende vader, of hielp hij de gewelddadige rebellen in zijn geboorteland?

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 9 - Vicogo

Het onderzoek naar de moord op de laborante en rechercheur Laura is eindelijk door de Rijksrecherche afgerond. Esther krijgt de schuld, zij zou de laborante niet hebben gefouilleerd en zo is het moordwapen in het safehouse terecht gekomen.

Stan en Noucha moeten een moord in de drillrapscene oplossen, terwijl ze daarnaast proberen de gaten in het onderzoek van de Rijksrecherche te vinden.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Afl. 10 - Endgame

Noucha en Stan hebben ternauwernood de aanval van moordenaar Travis overleefd. Hen is nu duidelijk dat het pilletje dat de laborante heeft onderzocht, de sleutel is tot de oplossing. Het medische bedrijf wilde, ten koste van alles, een mislukt experiment verdoezelen.

Dries is eindelijk eerlijk tegen Esther, en draagt bij aan het opsporen van Travis. Maar als Esther wordt vrijgepleit, dreigt Dries zijn baan te verliezen.

AVROTROS

 

AVROTROS