Alle winnaars van het Gouden RadioRing Gala 2020 op een rij

AVROTROS

Jan-Willem Start Op is de grote winnaar geworden van de Gouden RadioRing, de prijs voor beste radioprogramma van 2020 volgens het Nederlandse publiek. Het ochtendprogramma van NPO Radio 2 liet respectievelijk Mattie & Marieke (Qmusic), Kinkstart (KINK), Arbeidsvitaminen (NPO Radio 5) en The Boom Room (Slam) achter zich.

Maar hoe zag de eindstand van alle Awards eruit? Check hieronder alle winnaars van de publieks- en juryprijzen. 

Zilveren RadioSter Vrouw

Marieke Elsinga is de winnaar van de Zilveren RadioSter Vrouw! Sinds 2011 zet ze haar hart en ziel in voor de Nederlandse radio. Tegenwoordig is ze voor velen een vertrouwde stem bij Qmusic. Ze blinkt uit in haar vak en ze mocht haar welverdiende publieksprijs ontvangen! 

Zilveren RadioSter Man

Dubbel feest voor Qmusic; Mattie Valk is de winnaar van de Zilveren RadioSter Man! Hij kent het Nederlandse radiolandschap als de binnenkant van zijn broekzak, hij is namelijk al sinds 2000 actief bij de radio. Zijn prestaties worden beloond, want vanavond mag hij deze bijzondere publieksprijs mee naar huis nemen.

Gouden Podcast

Man Man Man de Podcast heeft de allereerste Gouden Podcast gewonnen!. Dit jaar wordt het voor het eerst in de geschiedenis van Het RadioGala van het Jaar de fonkelnieuwe award uitgereikt. De nieuwe publieksprijs is voor de podcast die de meeste stemmen wist te verwerven tijdens de officiële stemrondes.

Gouden Blooper

Nu al de blooper van het jaar? Rob van de Radio laat de Gouden Blooper Award vallen tijdens het uitreiken van deze prijs aan de radioblooper van het jaar. Gert-Jan Meijer en het fragment van de auto die zijn radiostudio binnenrijdt is het fragment van 2020! Bekijk de top 10 van radiobloopers van het jaar, samengesteld door Ron Vergouwen. 

Marconi Oeuvre Award

De Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar radio-icoon Daniël Dekker. De jury van de Marconi Awards noemt hem "een allemansvriend, met radio in zijn hart. Diep in zijn hart.”

Marconi Award voor Beste Zender

Qmusic ontvangt de Beste Zender Award 2020. Sinds 2005 is het al in de lucht en vandaag de dag behoort het tot een van de meest beluisterde en gerespecteerde zenders van Nederland. Genoeg reden voor de vakjury om ze vanavond de prestigieuze prijs mee te geven.

Marconi Award Aanstormend Talent

Sophie Hijlkema is de winnaar van de Marconi Award voor Aanstormend Talent! Ze is een ware alleskunner. Ze gebruikt haar stem niet alleen voor de radio, maar ook voor voice-overs en zang. Nu is ze regelmatig overdag te horen bij 3FM en heeft ze op jonge leeftijd al behoorlijk wat prestaties op haar naam staan.