André van Duin: Prinses Diana, Tineke Schouten en een onwerkelijk jaar

AVROTROS

André van Duin blikt vooruit op drie voorstellingen waar we ons de komende tijd op kunnen verheugen. Over Diana & Zonen, Tineke Schouten en De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch.

AVROTROS

 

Het was een onwerkelijk jaar voor André van Duin. In 2020 verloor hij zijn partner Martin en had tegelijkertijd groot succes met de tv-programma's Hendrik Groen en Heel Holland Bakt. Samen met Danny Vera bracht André in februari 2021 het lied Voor Altijd; een muzikale ode aan zijn overleden man Martin Elferink. 

“​​​Als een theatervoorstelling tegenvalt, heb je altijd nog een bitterballetje” ”
André van Duin


1. Diana & Zonen 
Vanaf 28 augustus 2021

De koninklijke musical Diana & Zonen vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen. De nieuwe musical schakelt heen en weer tussen het liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Met welke uitdagingen krijgen William en Harry te maken? Diana & Zonen is een koninklijk liefdesverhaal over rivaliteit, schuld, ambitie, plicht, liefde en romantiek. Met Freek Bartels in de rol van Prins Harry. Diana wordt gespeeld door Marlijn Weerdenburg.

André: "Dit is natuurlijk een spektakel, ook omdat het hartstikke actueel is."

AVROTROS

 

Klik hier voor meer informatie over Diana & Zonen

2. De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch
April - mei 2021

Zeventien jaar na zijn dood keert de spraakmakende schrijver en tv-presentator terug naar zijn voormalige middelbare school: het Bonaventuracollege in Leiden. Op bevlogen wijze vertelt hij over zijn ‘helse’ schooltijd, zijn schrijverschap, zijn onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en zijn liefde voor kunst, literatuur en popmuziek. De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch toont een gevoelige man, een gekwelde kunstenaar, die uit angst voor ‘het echte leven’ verstrikt raakt in zijn eigen verzinsels. Naar een idee van Kevin Jolly en met spel van Dick van den Toorn. De regie is in handen van Gerardjan Rijnders.

André: "Ik ben groot fan van Boudewijn Büch, omdat hij een fantast was: alles wat hij zei is niet waar."

AVROTROS

 

Klik hier voor meer informatie over De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch

3. Puur Tineke
Verwacht: voor de zomer

De konining van de typetjes, Tineke Schouten, is dit jaar te zien in haar voorstelling 'Puur Tineke'. De cabaretière speelt al jaren liedjes en sketches in haar shows. 'Puur Tineke' is wederom een avondje gegarandeerd ongedwongen lachen. Samen met haar pianist Frank van Wanrooij speelt ze liedjes, sketches en vertelt ze persoonlijke verhalen. Een intieme show die is aangepast aan deze tijd en persoonlijker is dan ooit. Na de zomer komt ze met een nieuwe voorstelling. 

André: "Tineke is altijd heerlijk om naar te kijken. Zij is de enige echte 'komiek' van deze tijd."

AVROTROS

 

Klik hier voor meer informatie over Puur Tineke

Extra tip: Falsettos
Vanaf mei te zien in het DeLaMar Theater

De met Tony Awards bekroonde musical Falsettos vertelt het verhaal van een joodse ‘modern family’ in het New York van begin jaren 80. Marvin (William Spaaij) leeft onder één dak met zijn ex-vrouw Trina (Brigitte Heitzer), zijn zoon Jason én zijn nieuwe vriend Whizzer (Job Greuter). Marvin is namelijk als homo uit de kast gekomen, maar bij zijn gezin gebleven. Deze bijzondere gezinssamenstelling leidt tot allerlei pijnlijke en komische confrontaties. Als de nieuwe vriend van Marvins ex-vrouw ook nog bij hen intrekt, loopt de situatie helemaal uit de hand. Vanaf mei te zien in het DeLaMar Theater. 

AVROTROS