Bekijk de videoclip van songfestivalnummer Burning Daylight van Mia Nicolai en Dion Cooper

AVROTROS

Je hebt er even op moeten wachten maar hier is hij dan eindelijk; het nummer waarmee Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival: Burning Daylight.

Het nummer en de bijbehorende clip gingen woensdagavond 1 maart in première via het YouTube kanaal van Eurovision, bij Khalid en Sophie op NPO 1 en live op NPO Radio 2 bij Bart Arens. 

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’. 

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn en dat als mensen ook pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.” 

De videoclip van Burning Daylight ging in première bij Remastered Rotterdam met de nieuwste audiovisuele technologie op groot led scherm in de aanwezigheid van familie, vrienden en pers. De videoclip werd gedraaid in Virtual Production, als eerste in de geschiedenis van het songfestival. Met deze manier van opnemen worden fysieke en digitale platformen in een real-time video-omgeving gecombineerd.

AVROTROS

Mia Nicolai in de visagie

AVROTROS

Live met Bart Arens op NPO Radio 2

AVROTROS

Seconden voor de release

AVROTROS

Persmoment met Carolien Borgers

AVROTROS

Fotomoment

AVROTROS

Duncan, Mia, Dion & Jordan

AVROTROS

Duncan Laurence & Jordan Garfield

Op dinsdag 9 mei 2023 treden Mia en Dion namens Nederland op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als zij zich kwalificeren voor de finale, treden zij op zaterdag 13 mei op in de grote finale. 

Burning Daylight is vanaf nu te beluisteren via alle bekende streaming platforms.

Leer Mia Nicolai en Dion Cooper beter kennen

Mia Nicolai

Mia startte al op haar derde met viool- en pianolessen en kreeg vanuit huis een creatieve opvoeding mee met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen. Ze nam de single Set Me Free op en boekte met Mutual Needs internationaal succes. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen. De boodschap die ze wil overdragen met haar muziek is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creëren tot de persoon die je droomt te zijn. En dat begint bij acceptatie.

Dion Cooper

Dion groeide op in een muzikaal gezin en droomde al vroeg van een leven als muzikant. Zijn debuut was in 2020 met de EP Too Young Too Dumb gevolgd door de single Fire die binnen een aantal maanden bijna een miljoen streams haalde. In 2021 trad hij op als support act tijdens de tour van Duncan Laurence. 

Dion laat zich inspireren door een mix van muziekstijlen met als hoofdrol; classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles. Met het mantra ‘Bring the joy' inspireert Dion zijn muziek en leven.