Cabaretier Jawad Es Soufi en De Bananengeneratie in Waarom gaan we niet vaker?

AVROTROS

De stormachtige opkomst van cabaretier Jawad Es Soufi, een gesprek bij de viskraam met cabaretier Wart Kamps en scènes uit voorstellingen op bijzondere locaties. Peter Pannekoek loodst je door deze cultuursnacks in de derde aflevering van Waarom gaan we niet vaker? 

Niet op het toneel, maar in een restaurant...

Het dansgezelschap De Dansers geeft je een collectieve ervaring. Het draait bij hun voorstellingen om vertrouwen, elkaar niet laten vallen. Speciaal voor Waarom gaan we niet vaker? spelen ze een dansscène niet op het toneel, maar in een restaurant.  

De Bananengeneratie opent een deur naar een nieuwe wereld. Peter Pannekoek dacht nadat hij uit de voorstelling kwam 'hoe kan ik zo blind zijn geweest en wat fijn dat ik nu zie'. Actrice Nhung Dam vertelt hoe eenzijdig en stereotyperend haar rollen vroeger waren en wat de gevolgen daarvan zijn.

Waarom gaan we niet vaker?

In Waarom gaan we niet vaker? zie je cultuur zoals je het nog niet eerder zag! In het programma loodst cabaretier Peter Pannekoek je op een snelle en verrassende manier door de wereld van theater en podiumkunsten. 

Cabaretier Jawad Es Soufi en Wart Kamps

Cabaretier Jawad Es Soufi staat met 'Waarom ben jij zo?' in uitverkochte zalen en zijn show is geselecteerd voor de cabaretcollectie van het Nederlands Theater Festival. Maar wie is hij en hoe is hij in zo'n korte periode populair geworden? 

Bij de viskraam gaat Peter Pannekoek in gesprek met Wart Kamps. Wat doet kritiek met de cabaretier en hoe kom je er bovenop?

Waarom gaan we niet vaker? zie je op woensdag 14 juni 2023 om 22.10 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Kijk de aflevering (terug) via NPO Start